Logo de la Universitat de València Logo Oficina de Polítiques per a l'Excel·lència (OPEX) Logo del portal

La Càtedra Würth EMC rep el premi del Consell Social de la Universitat de València

  • 26 de març de 2019
Image de la noticia

El passat 25 de març es van fer públics els guardonats en la XXIII edició dels Premis del Consell Social de la UV, que reconeixen les millors pràctiques de col·laboració entre l’àmbit universitari i la societat. Entre els premiats està la Càtedra Würth EMC, primera càtedra internacional de la Universitat de València, dirigida per José Torres.

El Consell Social de la UV, en la seua missió de constituir un òrgan que fomente i done suport a la col·laboració entre la universitat i la societat valenciana, atorga anualment aquests premis, el lliurament dels quals tindrà lloc pròximament. Entre les seues modalitats es troba el Premi de Càtedres Institucionals i d’Empresa, que en aquesta XXIII edició ha recaigut en la Càtedra Würth EMC.

Aquesta càtedra, en actiu des de 2015 i dedicada a la divulgació de la importància de la compatibilitat electromagnètica, constitueix una col·laboració d’ampli espectre entre la Universitat i l’empresa Würth Elektronik eiSos. Situada en les instal·lacions de l’ETSE-UV, la seua activitat cobreix àmbits de recerca, innovació, difusió i docència, per tal de propiciar l’adequada evolució i integració del món universitari amb l’empresarial i social. Tanmateix, la càtedra desenvolupa una política de formació pràctica i captació de talent dels estudiants de l’ETSE-UV mitjançant pràctiques d’empresa, tant en la Universitat com en la seu general de Würth Elektronik eiSos en Waldenburg (Alemanya).

A més, la realització de tota mena de conferències, seminaris i workshops internacionals amb la participació d’empreses de la Comunitat Valenciana i divulgadors, estudiants, doctorands i professors de tot el món, ha fructificat en la creació del primer centre de R+D+i de Würth en Espanya, allotjat des de novembre de 2018 en les instal·lacions del Parc Científic de la Universitat de València.

La càtedra Würth EMC succeeix a la Càtedra de Finances Internacionals Banco Santander, amb seu en la Facultat d’Economia, que fou guardonada en l’edició dels premis del Consell Social de 2018.