Logo de la Universitat de València Logo Oficina de Polítiques per a l'Excel·lència (OPEX) Logo del portal

Els premis 2018 de l'Observatori Excellentia Ex Cathedra de la Universitat de València reconeixen 39 bones pràctiques de càtedres institucionals i d'empresa del sistema universitari espanyol.

  • 18 de juliol de 2018
Image de la noticia

• El passat dia 15 juliol es va publicar la resolució provisional de la vicerectora d'Innovació i Transferència, per la qual es resol la primera edició dels premis “Excellentia Ex Cathedra” de bones pràctiques de càtedres institucionals i d'empresa. Aquests premis suposen un reconeixement a les 39 bones pràctiques admeses en l'Observatori i desenvolupades per càtedres institucionals i d'empresa pertanyents a 17 universitats del sistema universitari espanyol.

• Els premis 2018 de l'Observatori han distingit les següents bones pràctiques: la Cliníca Legal de la Universitat d’Alcalá, una xarxa internacional de càtedres universitàries de la Politècnica de Catalunya, les batalles de fisioteràpia de la Universitat de Màlaga i les càpsules de nanotecnologia de la Universitat de Saragossa.

L'Observatori d'Excellentia ex Cathedra del Sistema Universitari Espanyol (SUE), amb una triple finalitat:

  • Ser un banc d'experiències, que recull les bones pràctiques desenvolupades per qualsevol càtedra institucional i d'empresa del SUE juntament amb la informació necessària per a fer possible un contacte més pròxim i operatiu.
  •  Afavorir la identificació de tendències i de pràctiques innovadores en el desenvolupament de les activitats de les càtedres institucionals, donar-les a conéixer, promoure la seua discussió i anàlisi i afavorir la seua difusió i transferència.
  • Crear un espai de consulta oberta que facilite l'intercanvi i l'aplicació de les experiències que altres institucions han desenvolupat amb èxit.


La comissió d'avaluació, en la qual han participat també el Consell Social de la Universitat de València, els directors de les càtedres d'EVES-GSK, Depuració d'Aigües del Mediterrani, Cultura Empresarial i DevStat i l'Oficina de Polítiques per a l'Excel·lència, ha valorat les 56 candidatures de bones pràctiques de 33 càtedres, que representen 17 universitats espanyoles. Fruit d'aquest procés d'avaluació s'han admès en l'Observatori 39 bones pràctiques que representen el 69% de les sol·licituds. Es poden consultar els resultats de la convocatòria i el catàleg complet en el repositori de BBPP.

Les bones pràctiques premiades, per categoria, són les següents:

Categoria: Bones pràctiques en el desenvolupament d'activitats acadèmiques
Batalles de Fisioteràpia - Càtedra de Fisioteràpia i Discapacitat - Universitat de Màlaga (link)


Categoria: Bones pràctiques en el desenvolupament d'activitats de divulgació i difusió cultural, acadèmica, científica i tecnològica
Càpsules de Nanotecnologia - Càtedra SAMCA de Nanotecnologia - Universitat de Saragossa 


Categoria: Bones pràctiques en el desenvolupament d'activitats de recerca i innovació

Clínica Legal - Càtedra DECADE - Càtedra DECADE-UAH - Universitat d'Alcalá 
 
Categoria: Bones pràctiques en la direcció i gestió dels recursos de les Càtedres per al desenvolupament de les seves activitats
Creació d'una xarxa internacional de càtedres universitàries (institucionals) - Càtedra Abertis - Universitat Politècnica de Catalunya - Universidad Politécnica de Madrid