Logo de la Universitat de València Logo Oficina de Polítiques per a l'Excel·lència (OPEX) Logo del portal

La Universitat de València i Climate-KIC presenten el Climathon Burjassot 2019

  • 18 d’octubre de 2019
Image de la noticia

Els dies 25 i 26 d’octubre tindrà lloc en el Campus de Burjassot el Copernicus Climathon Burjassot 2019, una activitat organitzada per Climate-KIC, la iniciativa de la Unió Europea destinada a la innovació per a la lluita contra el canvi climàtic. En aquest, les persones participants podran desenvolupar idees de negoci al voltant d’aquest tema i especialment centrades en la ciutat de Burjassot.

L’increment de la població en les ciutats i els impactes del canvi climàtic signifiquen que la gestió de la vegetació urbana ha d’adaptar-se a moltes escales, des de l’escala local fins a la regional, tant per als ciutadans com per al medi ambient.

El repte del Copernicus Climathon Burjassot 2019 consisteix bàsicament a desenvolupar idees-projecte sobre adaptació urbana de la ciutat de Burjassot al canvi climàtic, per a millorar els valors socioeconòmics i ambientals ajudant en la presa de decisions sobre la gestió de la vegetació i infraestructures verdes urbanes, la regeneració de la massa vegetal allà on s’ha perdut, la replantació d’arboreda assegurant una millora en la disponibilitat òptima d’aigua i en la qualitat del terreny, l’elecció d’espècies autòctones adaptades a les condicions climàtiques de Burjassot o la jardineria urbana sostenible que permeta reduir el consum de recursos i les tasques de manteniment.

A més, amb aquesta activitat els participants aprendran a aplicar tècniques de teledetecció amb els satèl·lits del Programa Copernicus de la Comissió Europea, per tal que la gestió urbana de la vegetació siga més eficaç i sostenible.

La cita serà els dies 25 i 26 d’octubre en la Biblioteca de Ciències Eduardo Boscá del Campus de Burjassot. Si vols participar, pots fer-ho seguint aquest enllaç.