University of Valencia logo Logo Ontinyent Campus Logo del portal

‘Recuperant patrimoni de la Universitat: mapes i plànols del segle XIX’

  • April 15th, 2021
Image de la noticia

Al Campus de la Universitat de València a Ontinyent comptem des de hui dijous 15 d’abril i fins al dijous 6 de maig l’exposició ‘Recuperant patrimoni de la Universitat: mapes i plànols del segle XIX’, que mostra el procés d’intervenció i consolidació de 47 mapes del segle XIX de la Cartoteca, la unitat especialitzada en material cartogràfic que depén de la Biblioteca d’Humanitats Joan Reglà.

Als panells s’exposen les imatges de 12 dels mapes intervinguts, així com informació sobre el Laboratori d’Anàlisi i Diagnòstic de l’Obra d’Art de la Facultat (on s’han fet els treballs), de la Cartoteca i una breu explicació del que suposen aquestes peces com a exemple de la producció cartogràfica d’aquell segle. A més, s’exhibeixen els panells de tres peces de gran format, compostes per diversos fulls cadascuna, les imatges de les quals han estat acoblades per a poder veure-les en la seua totalitat .

D’entre totes les peces, destaca el ‘Mapa del Cielo’, del professor Antonio Torres Tirado, imprés a Saragossa el 1898, mapa celeste en 15 fulls, realitzat amb funcions docents i amb unes mides totals de 2 x 4 metres.

L'exposició és podrà visitar a la planta baixa de l'aulari del Campus d'Ontinyent al Carrer Echegaray, 1 d'Ontinyent en horari de 9 a 20 hores de dilluns a divendres fins al dijous 6 de maig de 2021.

També podeu visitar virtualment l'exposició en aquest ENLLAÇ

Images: