University of Valencia logo Logo Faculty of Philology, Translation and Communication Logo del portal

Image de la noticia

El podcast multimèdia sobre memòria democràtica ‘#ElMur’ ha guanyat el premi a la innovació dels 21ns premis Ràdio Associació de Catalunya (RAC). El programa està dirigit pel professor de Comunicació Audiovisual de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació Carlos López Olano. La producció ‘#El Mur: els llocs de la memòria’ és fruit de la col·laboració entre la Universitat de València, À Punt Mèdia i Plaza Radio.

En aquesta 21a edició s’han presentat 117 candidatures a les distincions que premien els millors professionals i programes de la ràdio en l'àmbit lingüístic català."#El mur. Els llocs de la memòria" és un projecte de recuperació de la memòria democràtica que es difón per À Punt Mèdia i a Plaza Radio. Un podcast multimèdia i web que parla dels llocs, d’indrets de tota la Comunitat Valenciana, que no deuen passar a l’oblit. Aquesta sèrie documental de 13 capítols està allotjada en el web:

https://elmur.apuntmedia.es/

“Per a la narració d’aquestes històries de memòria s’usen tot tipus d’eines audiovisuals. Cada capítol està format per un podcast radiofònic, d’emissió per ones, web i xarxes, i una ampliació per la web, en què s’ofereixen fotografies, vídeos, documents, il·lustracions, imatges gravades amb dron o amb càmeres de 360°, el que permet una diversitat d’acostaments narratius que obrin noves formes de contar amb la mirada sempre posada en la innovació, i això és precisament el que han premiat”, explica Carlos López Olano, director del projecte.

“Rebre aquest premi és una gran alegria per a tots els que hem treballat al programa, perquè es reconeix aquesta innovació i el treball d’un equip que vol acostar al públic més jove la memòria democràtica del nostre país. Per a tots els companys és un suport i un impuls per a continuar avant amb la mateixa implicació”, comenta Carlos López Olano. A "#El mur. Els llocs de la memòria" ha col#laborat la també professora de Periodisme Lola Bañón. Ara preparen una tercera temporada de la sèrie que es dirà ‘Els noms de la memòria’.