University of Valencia logo Logo del portal

  • Façana de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació

Un projecte de la Facultat, guanyador dels Premis Motivem

  • May 16th, 2019

El projecte guanyador dels Premis Motivem 2019 ha estat coordinat per la professora María Alcantud, de la Facultat de Magisteri, i el professor Sergio Maruenda, de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació (UVEG) -com a docent col·laborador-, i desenvolupat per alumnat de totes dues facultats. La idea guanyadora promou un suport que unifica el pagament del transport urbà en una única tarjeta, amb un xip adhesiu connectat a una app.

Entre els finalistes del programa Motivem figuren dos docents i sis alumnes de la Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació, que integren cinc dels 14 equips que han arribat a l’última etapa de competició de l’edició 2019 d’Idees Motivem, un projecte que impulsen el Vicerectorat d’Ocupació i Programes formatius de la Universitat de València i Adeit.

L’equip coordinat per la professora Begoña Pozo Sánchez, del Departament de Filologia Francesa i Italiana, i Rafael Roca Ricart (Filologia Catalana), amb els estudiants Filologia Clàssica Marcel Pavía Avellaneda i Ariadna Ros González, van presentar el projecte d’un detector de fum i calor que avisa d’un incendi i es connecta amb una aplicació que alerta els usuaris i el 112.

L’estudiant del grau en Comunicació Audiovisual Rubén Cerdà Bacete integra el grup que va proposar la creació d’un bioreactor d'ús domèstic, dotat de microorganismes capaços d'eliminar compostos tòxics presents a l'aire de les grans ciutats, mentre que Carlos Urquijo Martínez, del mateix grau, va presentar una proposta conjunta destinada al desenvolupament de microxips per a detectar patògens en l’àmbit clínic, l’optimització del diagnòstic i la recopilació en bases de dades.

Sara de Miguel Rueda, del grau en Llengües Modernes i les seues Literatures, ha participat en un projecte destinat a l’intercanvi de coneixements i recolzament entre generacions i Carla Alcolea Martínez, de Filologia Clàssica, ha integrat un equip que planteja l’orientació en l’interior de grans edificis i institucions a partir de sensors en l’espai.

Més informació: http://www.adeituv.es/noticias-entrega-motivem-2019/

 

 
This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy