UVsportsUniversitat de València Logo del portal

Més de 300 persones se sumen a la jornada per donar visibilitat a l'esport adaptat

  • February 18th, 2020
Image de la noticia

Per primera vegada s’han reunit col·lectius diferents per realitzar una acció que promou l'esport adaptat.

Més de 300 persones van participar dissabte passat, 15 de febrer, en la jornada ‘L'esport adaptat com a via d'inclusió’, organitzada per la Universitat de València a través de la Càtedra Divina Pastora d'Esport Adaptat de la institució. Una reeixida iniciativa que va reunir FESA, els clubs esportius Tetrasport, Petraher, Unlimited Wheels, Lobos Quad de rugbi en cadira de rodes, la Fundació del Llevant UE, l'ONCE i el Valencia Basket Club, entre altres, a més de la presència i suport d'esportistes d'elit com els ciclistes Maurice Eckhard i Rosana López.

La jornada va començar amb una concentració a la plaça del Patriarca, al costat de la seu central de la Universitat de València, per celebrar el 20 aniversari de la creació del Centre Cultural de la Nau. Posteriorment, les persones participants i els clubs esportius es van desplaçar a la plaça de l'Ajuntament de València. Allí es van celebrar durant tot el matí activitats programades, com futbol i hoquei en cadires de rodes elèctriques, la modalitat de futbol en cadira A-ball, tenis de taula, bàsquet i rugbi en cadira, boccia, i també accions de sensibilització amb bicicletes, tàndems o bicicletes de mà. 

L'objectiu d'aquesta jornada era, d'una banda, visibilitzar l'esport adaptat i, de l’altre, fomentar la inclusió. Tots els participants van poder conèixer de primera mà la lluita i l'esforç dels esportistes per aconseguir els seus objectius, a més d'interactuar amb ells i provar com és la pràctica d'aquests esports.

Per a Rosa Laparra, gerent de la Fundació Divina Pastora, “ha sigut un vertader honor organitzar, a través de la Càtedra, aquesta jornada que, en la seua primera edició, ja ha demostrat l'interès de la ciutadania per conèixer l'esport adaptat. Vull també ressaltar l'agraïment demostrat per les entitats participants que ens han traslladat la importància que no es quede en un dia puntual i puga repetir-se en anys posteriors”.

Per seua part, José Campos, director de la Càtedra Divina Pastora d'Esport Adaptat de la Universitat de Valènciai coordinador de l'esdeveniment, va expressar la seua satisfacció per haver pogut fer realitat aquest projecte per donar visibilitat a l'esport adaptat en un espai públic obert a la ciutadania. Un esdeveniment que no hauria sigut possible sense la col·laboració de totes les institucions, associacions i clubs esportius participants, i molt especialment de l'Ajuntament de València.

La jornada ‘L'esport adaptat com a via d'inclusió’ va comptar també amb l'assistència de Pilar Bernabé, regidora d'Esports, i d'Emiliano García, regidor de Salut i Consum Responsable, de l'Ajuntament de València, així com de representants de la Universitat de València com María Dolores Real, vicerectora d'Innovació i Transferència, i Antonio Ariño, vicerector de Cultura i Esports, i també de Pilar Javaloyas, presidenta de la Federació d'Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana (FESA).

520 aniversari de la Universitat

L'acte, que s’emmarca dins la celebració del 520 aniversari de la Universitat, ha estat coorganitzat per la Federació d'Esports Adaptats de la Comunitat Valenciana (FESA), la Fundació Esportiva Municipal de l'Ajuntament de València, el Servei d'Educació Física i Esports de la Universitat de València i la Unitat per a la Integració de Persones amb Discapacitat de la Universitat de València.