UVsportsUniversitat de València Logo del portal

24 ors, 20 plates i 12 bronzes en el CADU d’escalada, esquaix, natació, tir amb arc i pilota

  • Sports Service
  • March 22nd, 2018
La selecció de tir amb arc de la Universitat de València.
La selecció de tir amb arc de la Universitat de València.

Les universitats valencianes es van mesurar el passat dia 14 de març en cinc campionats autonòmics (CADU) d’esports individuals: escalada, esquaix, natació, tir amb arc i pilota. La jornada es va saldar amb 24 ors, 20 plates i 12 bronzes per a la Universitat de València que, per equips, es va portar l’or en natació i pilota, i la plata en esquaix i tir amb arc.

La competició de pilota, organitzada per la Universitat Catòlica de València a la Ciutat Esportiva de L’Eliana, va registrar la participació més baixa dels últims anys: només van acudir tres universitats: València, Politècnica de València i Alacant. La UV va resultar campiona absoluta per davant de la Politècnica. Per especialitats, la Universitat va aconseguir l’or en raspall masculí, escala i corda, i frontó a mà; i la plata en raspall femení.

El campionat de natació, que es va celebrar a Benimàmet, va deixar a la Universitat de València el major nombre de medalles de la jornada, a més de revalidar la victòria autonòmica amb l’or per equips. Un total de 32 nadadors, 17 homes i 15 dones, seleccionats per Diego Encarnación, es van disputar les proves per estils, lliures, braça, esquena, papallona i crol.

La Universitat Politècnica de València va acollir el CADU d’esquaix, que va atorgar l’or en categoria femenina individual a Pilar Clavel i el bronze en masculí individual a Federico Pérez. Per equips, la Universitat de València va aconseguir la plata.

El segon lloc de la classificació absoluta va ser també per a l’equip de tir amb arc de la Universitat de València, una posició contra la qual porta lluitant ja diverses temporades. En la modalitat d’arc recorbat olímpic femení es van portar or i plata Alexandra Sempere i María Teresa Mateo, respectivament. En masculí, Javier Benet es va fer amb l’or en la modalitat d’arc compost.

En la prova d’escalada, que va tindre lloc al Rocòdrom de la Politècnica, la Universitat de València va participar amb 11 escaladors, cinc dones i sis homes, dels quals solament Ruth Abad va aconseguir medalla: plata. No es van aconseguir totes les expectatives previstes per la seleccionadora, Mónica Sánchez Vilaplana, però el resultat obtingut va ser millor que el de l’any passat. 

Més CADU del 22 al 24 de març
Després de l’aturada de les Falles, aquesta setmana es reprenen els CADU i aquest dijous, dia 22, es disputen el de vela, vòlei platja i goalball. La Universitat de València és l’organitzadora del campionat de vela, que se celebra al Reial Club Nàutic de Calp (10 hores) i es disputa en la categoria absoluta. Segons comenta el seleccionador de la Universitat, Juan Calvo, la UV participa amb dues tripulacions formades per cinc integrants cadascuna, homes i dones, que intentaran “aconseguir podi un any més i, a partir d’ací, lluitar per la victòria”.

El CADU de vòlei platja, organitzat per la Universitat Cardenal Herrera-CEU, es disputa a la platja de la Malva-rosa de València. La UV participa amb el màxim de parelles permés, un total de sis, dos per cada categoria: masculina, femenina i mixta. Aquesta última categoria, no federada, únicament es juga en l’àmbit de l’esport universitari. Després de la victòria del campionat en pista, el tècnic de la Universitat de València, Juanjo Susín, espera consolidar el lideratge autonòmic amb l’or per universitats per quart any. A més, afegeix: “El CADU és l’avantsala del CEU i ens servirà per a seleccionar a les parelles, masculina i femenina, que representaran a la UV a Múrcia, de l’11 al 13 d’abril”.

D’altra banda, la pista central del Pavelló Universitari del Campus de Blasco Ibáñez acull el CADU de goalball, una disciplina esportiva dissenyada per a persones cegues que, organitzat pel programa d’esport adaptat de la Universitat de València amb la col·laboració de la Càtedra Divina Pastora de la UV, es disputa per primera vegada de manera oficial dins del circuit CADU com a modalitat inclusiva, és a dir, jugaran també persones sense discapacitat. “L’única Comunitat Autònoma que ha oferit aquesta modalitat dins d’un programa oficial de CADU ha sigut la Comunitat Valenciana”, assenyalen des del Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València. El torneig inclou les categories masculina i femenina.

El campionat autonòmic de goalball és una iniciativa de la Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat de la Universitat de València que va arrancar fa quatre temporades. Després de l’any de debut, les dues següents temporades es van jugar dins de la modalitat d’esport de promoció fins a aquest curs en què el campionat de goalball ha passat a formar part del programa oficial autonòmic, tractant-se de l’únic esport adaptat del CADU.

Aquest dissabte, dia 24, es disputarà l’autonòmic d’atletisme, organitzat per la Universitat Jaume I de Castelló i en el qual competirà la Universitat de València amb un centenar d’atletes.

Tots els campionats i els seus resultats poden seguir-se a través de les xarxes socials del Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València: Facebook i Twitter.

Images: