UVsportsUniversitat de València Logo del portal

El CADU d’esgrima obri en març els autonòmics individuals a Torrent

  • Sports Service
  • March 2nd, 2018
Esgrima.
Esgrima.

El gruix del Campionat Autonòmic d’Esport Universitari (CADU) individual es disputarà en març amb una desena de competicions que començaran amb l’esgrima aquest mateix dissabte, dia 3, al Poliesportiu de Torrent (10 hores), sota l’organització de la Universitat Catòlica de València.

L’equip d’esgrima de la Universitat de València, dirigit pel tècnic Javier García Delgado, acudirà amb 11 membres (set tiradores i quatre tiradors) que competiran en les modalitats de floret i espasa, ambdues en les categories masculina i femenina. “L’objectiu és guanyar per equips, igual que l’any passat, i en individuals, aconseguir un major nombre de medalles”, apunta García Delgado. De fet, en floret masculí repeteix José López Navarro, campió del CADU la passada temporada, la qual cosa apunta moltes possibilitats per a la consecució de l’or; mentre que floret femení i espasa masculí es presenten amb opcions per a pujar al podi.

El següent CADU serà de karate i es disputarà al Pavelló Municipal de Xest, a partir de les 16 hores, dissabte dia 10. Sota les indicacions del seleccionador, Arturo Olmedo, l’equip de la Universitat de València es presentarà amb 28 lluitadors (11 dones i 17 homes) que lluitaran per l’or tant en la categoria de promeses com d’elit. Ambdues categories inclouen les modalitats de kata i kumite. El segon amb pesos en la categoria d’elit.

Si tot continua com fins ara, la Universitat consolidarà el lideratge a la Comunitat Valenciana, campiona dels cinc últims CADU. “Pretenem guanyar i començar a preparar-nos ràpidament per al CEU”, assenyala Olmedo.

El 14 de març, jornada maratoniana
El dia 14 de març seran cinc les disciplines en què es mesuraran les universitats valencianes: escalada, esquaix, natació, pilota valenciana i tir amb arc.

La Universitat Politècnica de València acollirà el CADU d’esquaix, que començarà a les 10 hores. La competició serà individual i per equips en les categories masculina i femenina. El tècnic de la Universitat de València, Víctor Regueró, ha seleccionat cinc jugadors (tres homes i dues dones) i preveu “guanyar tant el campionat femení individual com el general per equips”. “Així mateix, optem a les millors posicions possibles en el masculí individual”, afegeix.

La Politècnica organitzarà també l’autonòmic de tir amb arc, si bé es disputarà a les instal•lacions del Campus dels Tarongers de la Universitat de València, a partir de les 10 hores. Entorn d’una quinzena de tiradors i tiradores de la Universitat competiran en les modalitats d’arc recorbat, compost i nu, en primera i segona categoria. Són molts els campionats autonòmics que la Universitat de València ha finalitzat com a subcampiona enfront de la Politècnica, que, segons explica Amparo Dols, de la Universitat de València, “ens duplica en tiradors”. No obstant açò, Dols confia a aconseguir l’or en la categoria reina, ja que la Universitat acudeix amb dos esportistes d’elit: Javier Cerezo, campió en la temporada passada, i Ana Sempere, una nova promesa per a l’equip femení.

El campionat de natació tindrà lloc a Benimàmet, a les 11 hores, que la Universitat de València es disputarà, en la categoria absoluta, amb 32 nadadors i nadadores (17 homes i 15 dones). La finalitat: “Revalidar els títols aconseguits en la temporada anterior, entre ells, la victòria autonòmica”, afirma el seleccionador, Diego Encarnación.

Els últims del mes
Els últims CADU del mes són els de vòlei platja, el dia 21; vela, el dia 22; i atletisme, el dia 24, que organitza la Universitat Jaume I de Castelló i en el qual competirà la Universitat de València amb un centenar d’atletes.

La institució acadèmica responsable d’organitzar el CADU de vela és enguany la Universitat de València. El campionat se celebrarà al Reial Club Nàutic de Calp (10 hores) i es disputarà en la categoria absoluta. Segons comenta el seleccionador de la Universitat, Juan Calvo, la UV participarà amb dues tripulacions formades per cinc integrants cadascuna, homes i dones, que intentaran “aconseguir podi un any més i, a partir d’ací, lluitar per la victòria”.

Tots els campionats podran seguir-se en streaming a través de les xarxes socials del Servei d’Educació Física i Esports de la Universitat de València:
Facebook
Twitter