UVsportsUniversitat de València Logo del portal

La Universitat de València, primera universitat pública en el medaller dels campionats d’Espanya

  • September 25th, 2019
Image de la noticia

La Universitat de València va aconseguir un total 73 medalles nacionals, amb 22 ors, 17 plates i 34 bronzes.

La Universitat de València  se situa en 2019 com la primera universitat pública en el medaller del Campionat d’Espanya Universitari (CEU), ocupa la segona posició en la classificació general d’universitats, públiques i privades, i lidera el rànquing d’universitats participants. Així ho indiquen les dades arreplegades en la memòria d’activitats del Comitè Espanyol d’Esport Universitari (CEDU), òrgan assessor del Consell Superior d’Esports (CSD), que elabora anualment la Direcció General d’Esports del Ministeri. 

En 2019, la Universitat de València  va aconseguir un total 73 medalles nacionals, amb 22 ors, 17 plates i 34 bronzes. Per categories: 25 en la categoria masculina (11 ors, 4 plates i 10 bronzes); 36 en la femenina (9 ors, 9 plates i 18 bronzes); i 12 per equips (2 ors, 4 plates i 6 bronzes). 

En la classificació general d’universitats, la UV va quedar en un segon lloc per darrere de la Católica San Antonio de Múrcia, que va consolidar el primer lloc amb un total de 126 medalles. 

Resta d’universitats valencianes

El medaller de la resta de les universitats valencianes es va saldar amb 27 medalles per a la Politècnica de València, seguida de les 23 de la Universitat d’Alacant, 14 de la Universitat Miguel Hernández d’Elx, 10 de la Universitat Catòlica de València i 9 de la Jaume I de Castelló.

La UV, líder en participació esportiva

Quant a participació esportiva, la Universitat de València  ha sigut la primera de totes les universitats participants, públiques i privades, amb 342 esportistes, dels quals 179 eren dones i 163 homes. La segueix la Politècnica de Madrid, amb 235 esportistes, i la Universitat Católica de San Antonio, amb 226. 

A més, la Universitat de València  va ser organitzadora de quatre campionats d’Espanya: handbol, orientació, triatló i tir amb arc. Les competicions es van celebrar entre els dies 2 de març i 20 de maig, amb més 4.000 esportistes. 

La participació global en els Campionats d’Espanya Universitaris va ser de 5.068 persones, de les quals més de 4.000 esportistes van competir en els 29 campionats celebrats.

Europeus

Quant al medaller dels Campionats Europeus, la Universitat de València  es posiciona com a segona universitat espanyola, per darrere de la Universitat de Màlaga (la UMA ocupa el vuitè lloc del rànquing i la UV quinzena). La UV tanca la seua participació amb 2 ors, 2 plates i dos bronzes.

La Universitat de València  va participar en els europeus de judo, taekwondo i karate disputats en Zagreb (Croàcia). En judo, la judoka María Ruiz va aconseguir l’or, Marc Sabater la plata i per equips van quedar subcampions; en taekwondo, Noelia Grao va guanyar l’or i Javier Pastor el bronze; i en karate, bronze per equips masculí. La UV també va estar representada en els europeus d’handbol femení (vuitè lloc) i voleibol femení (cinquè lloc), tots dos disputats a Polònia. 

Tots els resultats avalen l’aposta i el suport de la Universitat de València  per l’esport universitari.