UVsportsUniversitat de València Logo del portal

La UV suma 30 ors, 15 plates i 7 bronzes en el CAEU de natació, tenis de taula i pilota valenciana.

  • March 14th, 2019
Image de la noticia

La Universitat de València va tancar la jornada del Campionat Autonòmic d'Esport Universitari (CAEU) d'ahir comptabilitzant un total de 52 medalles en els esports de natació, tenis de taula i pilota valenciana.

Les seleccions de natació, tenis de taula i pilota valenciana de la Universitat de València van disputar ahir els campionats autonòmics universitaris, al final dels quals van aconseguir el palmarès de 30 ors, 15 plates i 7 bronzes.

Selecció de natació, campiona autonòmica

El CAEU de natació va tenir lloc a la Universitat CEU Cardenal Herrera (CEU-UCH) i la selecció de la UV es va proclamar campiona universitària autonòmica, aconseguint medalla en totes les proves excepte en una. En total, va comptabilitzar 22 ors, 14 plates i 6 bronzes (tots els resultats). Els esportistes de la selecció es troben a la meitat de la temporada i n’hi ha que estan preparant la Copa d'Espanya. Els que no competeixen a nivell nacional van superar els seus millors registres, explica la seua seleccionadora Paola Pastor.

Ara, totes les mirades estan posades en el CEU que es disputarà a Castelló el mes d'abril, després d'haver aconseguit pujar al podi en els dos anys anteriors.

Tenis de taula: 3 ors i 1 bronze

En l'autonòmic de tennis de taula celebrat a la Universitat de Catòlica de València (UCV) la selecció de la UV, liderada pel seu seleccionador Chema Grau, també va pujar al capdamunt del podi en guanyar l'or per equips. En individual masculí, Javi Rodilla es va penjar la medalla d'or i en femení, amb una competició de grups de quatre, María Pilar es va emportar l'or, a més de Carla Hernández que també va pujar al podi amb un tercer lloc. El seu entrenador subratlla l'excel·lent competició realitzada per tots els esportistes de l'equip, i recorda especialment els que no van guanyar perquè “són els que realment han eixit de l'escola universitària”, en referència a la jugadora Bianca Descalç i Joan Fonollosa, amb dos i cinc anys d'experiència en aquest esport, respectivament.

Quant al CEU de tenis de taula que es disputarà al maig, Grau apunta: “Ho tindrem complicat també, no impossible”, tot recordant els resultats de l'any passat, quan María Pilar i Carla Hernández hi van quedar en tercer lloc. “Esperem repetir medaller”, diu el seleccionador.

La UV guanya l'or en pilota valenciana

Ja per acabar la jornada d'ahir, en pilota valenciana la selecció de la UV, amb Francisco Barceló com a entrenador, va guanyar l'or per equips, a més de ser subcampions en masculí en “escala i corda” amb l'equip format per Pablo, Enric Canet i Alex Alandes, campions en “raspall” masculí amb Josep Pla, Raúl Sanchís i Ximo Vercher, campions en frontó masculí amb Julio Marrachi i Julio Palau, i or en “raspall” femení” amb Esther Carlos, Andrea Bosh i Anabel Castelló. La competició va tenir lloc a la Ciutat Esportiva de l'Eliana de la Universitat Catòlica de València “Sant Vicent Màrtir”.