UVsportsUniversitat de València Logo del portal

Les necessitats educatives especials, a debat

  • Sports Service
  • December 20th, 2017
Un moment del curs sobre les necessitats educatives especials.
Un moment del curs sobre les necessitats educatives especials.

‘Les Necessitats Educatives Especials (NEE) en el context de l’Educació Física en Secundària’ és el títol del programa d’acció formativa de la Generalitat Valenciana celebrat en desembre a la Facultat de Ciències de l’Activitat Física i l’Esport de la Universitat de València, amb la col·laboració de la Càtedra Divina Pastora d’Esport Adaptat.

“La inclusió no categoritza. La inclusió diu el que puc fer en un context determinat”, va declarar Manuel Ávila, assessor d’educació en exercici lliure i ponent de la jornada, qui va sostindre que “la integració és un model de derivació a l’especialista”. En aquest context, Ávila va apuntar la necessitat de treballar sobre un enfocament pel que fa a la formació de màster, per a així “donar competència instrumental per al desenvolupament de la professió docent”, va afegir.

La jornada es va estructurar en tres conferències. La primera d’elles, ‘L’atenció a estudiants amb necessitats especials: reptes de l’escola inclusiva’, va comptar amb el ponent Ignasi Puigdellívol, de la Universitat de Barcelona; el tema de la segona ponència va ser ‘L’atenció a estudiants amb necessitats especials en les classes d’educació física en secundària’, a càrrec de la ponent Nuria Caus, de la Universitat d’Alacant; i en la tercera ponència es van presentar els resultats de l’estudi de l’Observatori de l’Esport Adaptat de la Universitat de València ‘Percepcions del professorat d’Educació Física de Secundària i Centres especials i amb projectes esportius respecte de l’alumnat amb Necessitats Educatives (NEE)’.

El final de la jornada es va destinar a la presentació de les conclusions i del treball realitzat per cadascun dels grups participants.

Links: