University of Valencia logo Logo Faculty of Physical Activity and Sport Sciences Logo del portal

Celebració de les II Jornades de Doctorands de la FCAFE

  • January 20th, 2022
II Jornades de Doctorands

El passat 26 de gener es van celebrar al Saló de Graus de la facultat les “II Jornades de Doctorands de la FCAFE”. Aquesta activitat, organitzada per un grup d'estudiants de doctorat, va suposar la continuació d'una iniciativa que va començar l'any 2019 de la mà d'estudiants anteriors del programa, essent el seu principal objectiu donar a conèixer l'estat de desenvolupament de les tesis doctorals de l'alumnat de Programa de Doctorat en Activitat Física i Esport (Codi 3161)

A través d'aquestes jornades de doctorands, es va tractar de generar lligams entre les diferents temàtiques escollides pels doctorands, així com una xarxa interna de contactes entre les diferents línies de recerca que hi ha a la nostra facultat. Els alumnes interessats van comptar amb diferents sessions al llarg de la jornada en què van tenir l'oportunitat d'exposar els seus projectes de tesi i l'estat actual dels seus treballs. Així, els mateixos estudiants van poder rebre feedback i preguntes interessants per part de la resta de companys i docents que van assistir a l'esdeveniment.

La jornada formativa es va iniciar amb una activitat, preparada i dirigida pel ponent convidat, el Dr. Carlos Pérez Campos de la Universitat Catòlica de València, que va servir als participants per trencar el gel i crear un clima de confiança i cohesió per al posterior desenvolupament de la jornada.

A més, també es van organitzar tres taules rodones on van participar docents del Departament d'Educació Física i Esportiva i doctors d'altres universitats formats a la nostra facultat. En aquestes, es van posar en relleu els principals desafiaments a què un doctorand ha de fer front durant el procés que suposa realitzar una tesi doctoral, presentant solucions entre tots, generant un espai comú on crear sinergies i relacions interdisciplinàries, des de les perspectives que ofereixen els àmbits de recerca que s'ofereixen al programa de doctorat (Activitat Física i Salut, Biomecànica, Rendiment Esportiu, Gestió Esportiva i Activitat Física, Educació i Societat).

A les jornades van participar el degà de la FCAFE, el Dr. Ferran Calabuig Moreno, i el director del Programa de Doctorat, el Dr. Victor Pérez Samaniego. Tots dos van realitzar la inauguració de l'esdeveniment i van recalcar la importància d'aquest tipus d'activitats per a la formació de l'alumnat, agraint així mateix als estudiants la iniciativa duta a terme amb l'organització d'aquestes.

Des de l'organització d'aquestes segones jornades de doctorands, es va destacar i agrair la participació tant d'alumnes com de docents, així com la col·laboració del Departament d'Educació Física i Esportiva i de l'equip deganal de la FCAFE, que van facilitar el desenvolupament de totes les activitats proposades. Finalment, es va animar els estudiants que es trobaven en els primers cursos del doctorat a que continuen amb aquesta iniciativa per poder desenvolupar properes edicions.