University of Valencia logo Logo Faculty of Physics Logo del portal

La Facultat de Física compleix 40 anys

  • September 19th, 2017
Image de la noticia

El 19 de setembre de 1977 la llavors Facultat de Ciències de la Universitat de València es va dividir en quatre facultats, entre elles la Facultat de Ciències Físiques.

Tal dia com avui, fa 40 anys, es publicava en el Butlletí Oficial de l'Estat l'Ordre Ministerial 25660 per la qual la Facultat de Ciències de la Universitat de València es dividia en les Facultats de Ciències Químiques, Ciències Físiques, Ciències Matemàtiques i Ciències Biològiques. Amb el progressiu augment d'estudiants i la divisió, les quatre facultats es van desplaçar a Burjassot des del número 13 de l'Avinguda de Blasco Ibáñez, donant lloc al Campus de Burjassot. 
No obstant açò, els orígens es remunten a octubre de 1961, època de la creació de la Secció de Ciències Físiques en la Facultat de Ciències, que, fins a aquell moment, només disposava de la Secció de Ciències Químiques. Posteriorment es van crear les Seccions de Ciències Matemàtiques i de Ciències Biològiques. 
La Degana de la Facultat de Física, Soledad Gandia, ha expressat la seua satisfacció per l'evolució de la Facultat al llarg d'aquests 40 anys. Una evolució que li ha permès aconseguir uns nivells de recerca que l'han situat en una posició d'excel·lència internacional, tant en Física com en Optometria. En nom de la institució, la Degana ha agraït la col·laboració i l'estímul rebuts en aquest període per part d'estudiants, professors i personal d'administració i serveis.