University of Valencia logo Logo Faculty of Physics Logo del portal

Concurs per a visibilitzar el paper del col.lectiu LGTBI+ en la ciència

  • September 22nd, 2020
Image de la noticia

En el marc del programa diversitats de la UV, el col·lectiu Espectre Visible, integrat per estudiantat de la Facultat de Física, convoca un concurs de producció artística per tal de visibilitzar el paper del col·lectiu LGTBI+ en la ciència.

Les ajudes, organitzades per la iniciativa diversitats de la Universitat de València en col·laboració amb la Generalitat Valenciana, estan destinades a la promoció sociocultural en matèria d’igualtat en la diversitat. Dels 41 projectes presentats, 8 han sigut els seleccionats, entre ells el d’Espectre Visible.

 

Este col·lectiu, integrat per estudiantat de grau, màster i doctorat de la Facultat de Física, naix a 2019 amb la intenció de promoure activitats de sensibilització i visibilització del col·lectiu LGTBI+ en àmbits científics. En els últims anys, la comunitat científica ha començat a prendre consciència de la infrarrepresentació de col·lectius minoritaris i, en concret, del col·lectiu LGTBI+. En aquest sentit, Espectre Visible és l’únic col·lectiu amb aquest fi en el Campus de Burjassot.

 

L’objetiu de les obras presentades ha d’incidir en la visibilitat de la diversitat afectivo-sexual i de gènere en els àmbits científics o en el paper de les persones del col·lectiu en les CTEM (ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques). El concurs estarà obert a qualsevol persona física i s’admeten tot tipus de disciplines artístiques en format digital. Es repartiran sis premis d’entre 75 i 200 euros. El termini de presentació finalitza el 15 d’octubre.

 

Les bases del concurs i el formulari de participació poden trobar-se en el següent enllaç: https://anfedea.blogs.uv.es

 

Contacte amb el col·lectiu: e-mail espectrevisible@gmail.com, Twitter i Instagram @espectrevisible