University of Valencia logo Logo del portal

  • Facultat de Física

La Facultat de Física escala 36 llocs en el National Taiwan University Ranking (NTU) d’investigació, situant-se en la posició 108 mundial i segona d’Espanya.

  • July 16th, 2019

La Universitat de València s’ha afermat com la tercera millor d’Espanya per sisè any consecutiu en el National Taiwan University Ranking (NTU).

A més, és la primera valenciana en tots els indicadors i avança posicions tant a escala europea com internacional. Per camps, la institució acadèmica es troba entre les cinc millors d’Espanya en Agricultura (2a) i Ciències Naturals (2a), Medicina (3a) i Ciències de la Vida (5a), i Ciències Socials (5a).

El National Taiwan University Ranking (NTU) classifica 800 universitats en funció del seu rendiment atenent publicacions científiques i cites, amb l’objectiu de mostrar les universitats més destacades del món en investigació. Els resultats apareixen en un rànquing mundial d’universitats i també detallats en 6 camps de coneixement i 24 matèries.

En el rànquing mundial de Taiwan, la Universitat de València (UV) ha millorat 8 posicions respecte a l’any 2018, fins a arribar al lloc 207 del món. A nivell europeu, ha avançat 4 posicions, fins a col·locar-se com el huitanta-tresè centre d’ensenyament superior. En el conjunt espanyol, la de València és la tercera millor universitat per sisè any consecutiu, només superada enguany per la Universitat de Barcelona i per la Universitat Autònoma de Barcelona.

En la metodologia d’aquest rànquing es valoren 8 indicadors sobre el nombre d’articles i de cites de cada institució. També, la productivitat investigadora (25%), l’impacte de la investigació (35%) i la investigació d’excel·lència (40%) de cada centre acadèmic.

En la classificació per camps, la Universitat de València es troba entre les cinc millors d’Espanya en Agricultura (2a) i Ciències Naturals (2a), on a més ha avançat una posició respecte a l’edició anterior. També és la tercera en Medicina i la cinquena millor valorada en Ciències de la Vida i Ciències Socials. Respecte a 2018 i en la classificació internacional per camps, la UV ha millorat posicions en cinc de les sis àrees, especialment en la de Ciències Naturals, en la qual s’ha col·locat com la 118 millor universitat del món, després d’haver escalat en sols un any 18 posicions.

En la classificació per matèries, la UV destaca en Física (lloc centèsim huitè mundial i segon a Espanya), Ciències Espacials (llocs centèsim segon i quart, respectivament) i en Ambient/Ecologia, on també és segona d’Espanya.  A més a més, la UV també  destaca en Ciències Agrícoles  (posició mundial 33) i en Química (posició 122). En ambdues, el centre valencià és el primer d’Espanya.

A més, la primera institució acadèmica valenciana apareix classificada per primera vegada en huit matèries, en set de les quals es col·loca entre les cinc millors de la classificació nacional: Biologia i Bioquímica, Medicina Clínica, Economia i Negocis, Microbiologia, Psiquiatria/Psicologia, Ciències Socials i Ciències de l’Espai.

A escala mundial, el National Taiwan University Ranking està liderat per la universitat de Harvard, la de Stanford i la Johns Hopkins. A Europa se situen al capdavant d’aquest les universitats d’Òxford, College London i Cambridge.

Rànquing NTU: http://nturanking.lis.ntu.edu.tw/

Més informació (web Servei d’Anàlisi i Planificació UV): http://ir.uv.es/s4VkLck

 
This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy