University of Valencia logo Logo Faculty of Physiotherapy Logo del portal

DIA INTERNACIONAL D'ELIMINACIÓ DE LA VIOLÈNCIA CONTRA LA DONA.

  • November 23rd, 2021
Image de la noticia

El dijous 25 de novembre de 2021, la Facultat de Fisioteràpia, junt amb la resta de la UV, commemora el Dia Internacional d'Eliminació de la Violència Contra la Dona.

El dijous 25 de novembre de 2021, la Facultat de Fisioteràpia, junt amb la resta de la UV, commemora el Dia Internacional d'Eliminació de la Violència Contra la Dona.
 
La violència de gènere ha sigut reconeguda a escala mundial com una violació dels drets humans i un greu problema de salut pública. Les víctimes de violència de gènere presenten diversos tipus de problemes de salut que afecten no sols l'esfera física, sinó també  la psicològica, sexual i reproductiva. Malauradament, la prevalença d'aquests problemes és alta, la qual cosa comporta que les dones que pateixen maltractaments requerisquen atenció sanitària amb freqüència. Com a professionals sanitaris que som, les i els fisioterapeutes tenim una major oportunitat de poder detectar si una dona pateix de violència de gènere, a més d'escoltar-la, assessorar-la i derivar-la a l'atenció especialitzada.
 
Amb aquesta idea al cap, la Comissió d'Igualtat de la Facultat ha realitzat un mini-vídeo en el qual s'entrevista a la Dra. Ángela Escribano, experta universitària en violència de gènere. El vídeo ens aporta pinzellades sobre com detectar i actuar en cas que sospitem que una de les nostres pacients puga estar patint violència de gènere. Les pautes que es comenten s'emportaran a la pràctica l'any 2022 mitjançant una jornada per a la detecció de la violència de gènere en l'àmbit sanitari.
 
Enllaç al vídeo 'Conversaciones con … Ángela Escribano': https://youtu.be/vnJ23u-LhyQ
 
Per a més informació sobre com actuar si detectem un cas de violència de gènere, recomanem els següents documents:
 
  • Guia per a professionals:

http://www.sp.san.gva.es/DgspPortal/docs/20210114_Protocolo_VdG_cas.pdf

  • Protocol d'Atenció Integral Víctimes d'Agressions Sexuals - Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública (gva.es):

http://www.san.gva.es/documents/7260336/7286608/Protocolo+de+Atenci%C3%B3n+integral+v%C3%ADctimas+de+agresiones+sexuales+2019.pdf

  • Protocol per a l'assistència sanitària a víctimes de violència de gènere en els serveis d'urgències hospitalàries:

http://www.san.gva.es/documents/7260336/8906787/Protocolo_asistencia_sanitaria_victimas_violencia_genero_urgencias

Links: