University of Valencia logo Logo Faculty of Physiotherapy Logo del portal

II JORNADA D'INNOVACIÓ EDUCATIVA DE LA FACULTAT DE FISIOTERÀPIA

  • June 25th, 2022
Image de la noticia

El proper dimecres 6 de juliol de 2022, se celebrarà la II Jornada d'Innovació Educativa de la Facultat de Fisioteràpia. En aquesta edició, el tema principal és la Investigació i Innovació Responsable (Responsible Research and Innovation -RRI).

La RRI és el terme que empra la Comissió Europea per a agrupar una sèrie de conceptes transversals que relacionen la ciència i innovació amb la societat. Implica que tots els actors socials treballen conjuntament durant tot el procés d'investigació i innovació amb l'objectiu d'alinear els processos i els resultats amb els valors, necessitats i expectatives de la societat. La RRI persegueix una ciència més oberta, reduir la bretxa existent entre l'àmbit científic i la societat, i aconseguir una ciència més inclusiva, transparent i col·laborativa. En aquest sentit, la Facultat de Fisioteràpia pretén fomentar una cerca i una innovació inclusiva, orientada a la societat on els seus resultats siguen desitjats, ètics i necessaris, i una investigació i innovació que es faça sota el principi de sostenibilitat econòmica i ambiental. Per tant, és important que la docència i investigació en Fisioteràpia estiguen alineades amb els principis de la RRI.

A més, aquesta Jornada naix amb la vocació de constituir un espai obert i participatiu, un lloc de trobada, de reflexió, d'intercanvi d'idees i d'experiències sobre pràctiques docents i metodologies didàctiques innovadores, la fi de les quals és la millora de la qualitat del procés d'ensenyament-aprenentatge en Fisioteràpia.

Amb tot l'anterior, el programa de la II Jornada d'Innovació Educativa de la Facultat de Fisioteràpia s'articula entorn de:

- una sessió plenària sobre RRI en la qual comptarem amb l'experta, la Prof. Dra. Carolina Llorente Lope del Centre d'Estudis de Ciència, Comunicació i Societat de la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona).

- una taula redona en la qual el professorat i alumnat de Fisioteràpia compartisca els resultats i reflexions de les activitats i projectes d'innovació docent desenvolupats en les titulacions impartides en la Facultat.

A totes i tots les/els membres de la Facultat que desenvolupen iniciatives innovadores en l'àrea de la Fisioteràpia i de totes les àrees de coneixement afins, us animem a enviar comunicacions lliures fins al 15 de juny de 2022 (ampliat fins al 19 de juny). Les aportacions de la jornada (sessió plenària, comunicacions orals i posters acceptats) es recolliran en un llibre de resums amb ISBN que es publicarà digitalment en el repositori de la UV (RODERIC).

Normes per a l'enviament de comunicacions lliures + plantilla.

Llibre de resums de la I Jornada:

https://roderic.uv.es/bitstream/handle/10550/80374/Buenas%20pr%C3%A1cticas%20docentes%20Fisiorterapia.pdf?sequence=1

La Jornada es desenvoluparà en modalitat presencial en el saló de Graus de la Facultat de Fisioteràpia de la UV i la inscripció serà gratuïta fins completar l'aforament (56 persones).

Els destinataris de les jornades seran:

  • Personal Docent i Personal Investigador de la Facultat de Fisioteràpia de la UV.
  • Estudiantat de Grau, Màster i Doctorat de la Facultat de Fisioteràpia de la UV.

Inscripció en línia (aforament limitat): https://forms.gle/C4dCEehvdhe79D3u8

Des de l'organització de la Jornada volem expressar el nostre agraïment per endavant a totes les persones compromeses amb la qualitat de l'aprenentatge del nostre estudiantat i, en particular, a les que s'animen a comunicar les seues experiències i investigacions en aquest espai participatiu.

Aquestes jornades es realitzen sota el Pla d'Innovació de Centre aprovat pel Vicerectorat d’Ocupació i Programes Formatius de la UV (UV-SFPIE_PIC-1639881).

Programa de les Jornades d'Innovació Educativa

Comité Organitzador i Científic

Posters Jornades Educatives