Enllaç a Facultat de PsicologiaUniversitat de València Logo del portal

Conveni de col•laboració per avançar en Psicologia i Envelliment

  • 19 de febrer de 2018
Image de la noticia

El Consell General de la Psicologia signa a València un conveni de col•laboració amb la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia, la vicepresidenta de la qual és la professora Sacramento Pinazo del Dpt. de Psicologia Social, per a la realització d'accions conjuntes en temes de Psicologia i Envelliment.

Coneixedors de les necessitats de formació, capacitació i investigació en temes de Psicologia i Envelliment humà, el Consell General de la Psicologia i la Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia uneixen els seus esforços per a iniciar línies de treball futures.

El Consell General de Col·legis Oficials de Psicòlegs és l'òrgan coordinador i representatiu dels Col·legis Oficials de Psicòlegs i dels Consells Autonòmics.

El treball en Gerontologia és interdisciplinària, i els professionals provenen de la psicologia, geriatria, infermeria, treball social, logopèdia, teràpia ocupacional, sociologia, farmàcia, nutrició, …

La SEGG va nàixer a Madrid en 1948 i va estar constituïda inicialment per apenes mig centenar de metges, entre els quals figuraven Gregorio Marañón, Francisco Vega Díaz, Teófilo Hernando, Gonzalo Piédrola, Francisco Grande Covián i Manuel Beltrán Báguena, valencians alguns d'ells. De fet, va ser Beltrán Báguena el primer introductor en la Facultat de Medicina de València d'ensenyaments oficials de Geriatria en els cursos de doctorat; ho va fer des de 1946, sent el primer docent universitari d'aquesta disciplina en el món per aquell temps.

La Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia està formada per tres seccions: clínica, biològica i de cièncias socials i del comportament i pretén:

-Promoure accions dirigides a millorar la qualitat de vida de les persones majors.

-Dissenyar i promoure sistemes d'atenció i formació en Geriatria i Gerontologia.

-Fomentar l'avanç del coneixement del procés de l'envelliment humà.

-Agrupar a investigadors i professionals que estudien i treballen en qüestions relacionades amb el mateix.

-Assessorar i recolzar als Organismes Sanitaris i Socials i a institucions legalment reconegudes que s'ocupen dels problemes sanitaris i socials de la vellesa i l'envelliment.

Les persones majors són la principal raó de ser de la SEGG, recolzant i promoven tot el que, amb criteris objectius, afavorisca el seu benestar i qualitat de vida, oposant-se a qualsevol tipus de discriminació i maltractament. 

La Societat Espanyola de Geriatria i Gerontologia persegueix la multidisciplinarietat, la participació dels socis, la col·laboració amb les associacions de persones majors, la col·laboració crítica amb les Administracions, i la col·laboració amb altres societats científiques i col·legis professionals, podent jugar la psicologia un paper rellevant en el desenvolupament de tals finalitats.