Enllaç a Facultat de PsicologiaUniversitat de València Logo del portal

Publicats els nous vídeos del CANAL LOGOPÈDIA de la Facultat de Psicologia

  • 3 d’octubre de 2018
Sensors

La Clínica de Logopèdia de la Fundació Lluís Alcanyís – Universitat de València (FLA-UV), amb la col·laboració de la Facultat de Psicologia i professors del Grau en Logopèdia, han elaborat uns recursos didàctics en format de vídeo, disponibles al canal Youtube SFPIE-UV a la llista de reproducció CANAL LOGOPEDIA, que serviran de suport a la docència de diferents assignatures.

Els vídeos han estat elaborats en el marc del projecte d'innovació educativa “Adaptació de casos clínics a la docència del Grau en Logopèdia, coordinat per el professor Vicent Rosell Clarí, en la modalitat de "renovació de metodologies docents" i produïts en col·laboració amb la Unitat d'Innovació Educativa (UDIE) del Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa (SFPIE). Tot això a l'empara d'una de les recents convocatòries de projectes d'innovació educativa promogudes pel Vicerrectorat d'Ocupació i Programes Formatius.

Amb aquesta finalitat s'han seleccionat diferents casos clínics que són atesos a la Clínica de Logopèdia FLA-UV, amb patologies diferents. Pacients amb trastorns de la veu, de la parla, amb trastorns del llenguatge d'origen neurològic i pacients amb malformacions orofacials, són alguns dels casos que es presenten en aquests vídeos. De cada cas particular s'han seleccionat diferents moments de la pràctica logopèdica, en els quals es presenten qüestions d'interès recollides en la història clínica, test o tasques utilitzades durant el procés d'avaluació o tècniques i recursos propis de la rehabilitació.

Aquests recursos serviran d'ajuda indirectament a diferents assignatures del Grau en Logopèdia, als estudiants del Postgrau d’Especialització en Intervenció Logopèdica, i els acabats de graduar. Aquests vídeos es poden trobar en els enllaços següents:

Presentació del projecte: "Adaptació de casos clínics a la docència del Grau en Logopèdia".

Entrevista inicial amb un pacient amb disfonia hiperquinètica

Intervenció logopèdica en la disfunció tubàrica

Electro-palatografia en la rehabilitació d'un cas de fissura palatina

Intervenció logopèdica en un cas de Fissura Llavi-palatina FLP: Articulació-ressonància

Intervenció Logopèdica en Afàsia Progressiva Primària No Fluent

Intervenció Logopèdica en Afàsia (posterior a Ictus)

Intervenció Logopèdica en demència Tipus Alzheimer

Intervenció Logopèdica en Malaltia de Parkinson

Intervenció Logopèdica en Dany Cerebral Adquirit (Traumatisme cranioencefàlic)

Aquests vídeos es presentaran a la comunitat educativa, en un acte de lliure accés, el dimecres 24 d'octubre al Saló de Graus de la Facultat de Psicologia, amb la presencia de D. José Manuel Almerich, Director General de la Fundació Lluís Alcanyís - Universitat de València, D. Ferran Suay, Director del Servei de Formació Permanent i Innovació Educativa, Dª. María Dolores Sancerni, Degana de la Facultat de Psicologia, a més a més de professors i alumnes del Grau en Logopèdia, entre altres.

Llista d'enllaços:

Imatges: