Enllaç a Facultat de PsicologiaUniversitat de València Logo del portal

Taula Redona "La educación artística como herramienta de inclusión social: El arte nos capacita"

  • 26 d’abril de 2018
Image de la noticia

El dijous 3 de maig a les 11:00 en el Saló d'Actes de la Facultat de Psicologia tindrà lloc la taula redona que té per títol “L'educació artística com a eina d'inclusió social: L'art ens capacita”. Participaran com a ponents:

- José Luís Pérez Pont, Director del Consorci de Museus de la Generalitat Valenciana

- Pilar Ortí del Toro, Presidenta de In-Art.

- Ernesto Casero Alcañiz, artista visual.

- Sonia Martínez-Sanchis, Professora Dpt. Psicobiologia. Universitat de València.

Les persones amb trastorns del desenvolupament intel·lectual o amb qualsevol altre tipus de diversitat funcional necessiten, igual que la resta, benestar emocional, físic i material; oportunitat de participar en les decisions que afecten a la seua vida quotidiana; sentir-se competents; relacionar-se amb uns altres i sentir-se part de la comunitat a la qual pertanyen. Un dels mitjans que els permet satisfer aquestes necessitats és l'art i les experiències artístiques. L'art ens iguala i ens capacita, ja que en el món de l'art es premia o valora allò que és diferent, allò que no és normatiu.

En aquest seminari s'abordaran les conclusions d'una mesa de treball sorgida a partir de l'experiència artística que va permetre expressar les seues necessitats a persones que assisteixen a centres ocupacionals i que portava per títol “Esto no es una piedra, es una idea”.

Llista d'enllaços: