Enllaç a Facultat de PsicologiaUniversitat de València Logo del portal

La rectora M. Vicenta Mestre i la degana de la Fac. de Psicologia M. Dolores Sancerni donen la benvinguda als integrants de l'Assemblea General de la Conferència de Degans de Logopèdia de les Universitats Espanyoles
La rectora M. Vicenta Mestre i la degana de la Fac. de Psicologia M. Dolores Sancerni i els integrants de l'Assemblea General de la Conferència de Degans de Logopèdia de les Universitats Espanyoles

A l’Assemblea han tractat l’estat de la sol·licitud de creació de l’àrea de coneixement de logopèdia. Per la vesprada es reuniran amb representants del Consell General de Col·legis de Logopedes i de l’Associació Espanyola de Logopèdia, Foniatria i Audiologia.

La Facultat de Psicologia de la Universitat de València ha acollit el dia de hui l’Assemblea General de l’Associació Conferència dels Degans de Logopèdia de les Universitats Espanyoles – CDLUE que ha tingut lloc a la Sala de Juntes de l’esmentada facultat.

En la jornada han participat degans i deganes de 15 universitats diferents de tot el territori espanyol i han abordat, entre d’altres temes, l’estat de la sol·licitud de creació de l’àrea de coneixement de logopèdia, després de més de vint-i-quatre anys de la creació dels estudis. 

Des de l’associació consideren que la inexistència d’aquest àrea del coneixement és la principal causa del lent desenvolupament de la logopèdia en matèria d’investigació. Al mateix temps afirmen que la pròpia inexistència és una de les principals causes que expliquen les dificultats de les universitats per a dotar-se de professorat amb competències professionals en la matèria.

La rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre, i la degana de la Facultat de Psicologia, M. Dolores Sancerni, han sigut les encarregades de donar la benvinguda a tots els assistents.

La Rectora, ha remarcat “la importància de que aquesta sol·licitud prospere de manera satisfactòria i es cree l'àrea del coneixement d’aquesta professió sanitària titulada”, problemàtica que coneix de primera mà com a catedràtica de Psicologia i exdegana de la Facultat de Psicologia.

Per la vesprada, l’associació Conferència de Degans de Logopèdia mantindrà un encontre amb representants del Consell General de Col·legis de Logopedes i de l’Associació Espanyola de Logopèdia, Foniatria i Audiologia.