Enllaç a Facultat de PsicologiaUniversitat de València Logo del portal

Pedro R. Gil-Monte, catedràtic de Psicologia Social de la Universitat de València.
Pedro R. Gil-Monte, catedràtic de Psicologia Social de la Universitat de València.

Pedro R. Gil-Monte, catedràtic de Psicologia Social de la Universitat de València, ha rebut el reconeixement de la Universidade Federal do Paraíba Centro de Ciências da Saúde, João Pessoa, Brasil) per la seua contribució significativa a la producció científica internacional i pel desenvolupament d’un instrument per a l’avaluació de la síndrome d’esgotament professional, de cremar-se pel treball o burnout.

El professor Gil-Monte és autor del Qüestionari per a l’Avaluació de la Síndrome de Cremar-se pel Treball (CESQT) (Spanish Burnout Inventory, SBI). Aquest instrument facilita el diagnòstic d’aquest problema de salut reconegut recentment per l’Organització Mundial de la Salut, en la seua nova classificació de malalties (CIE11), com un problema de salut associat amb l’ocupació o la desocupació (QD85), resultat de l’estrès crònic en el lloc de treball que no s’ha manejat amb èxit. La “síndrome de cremar-se pel treball” està tipificada a Espanya com a accident laboral en diferents resolucions judicials.

El CESQT ha sigut adaptat a diferents idiomes, entre ells el portuguès, i la seua utilització està estesa àmpliament al Brasil, país en el qual aquest problema de salut està reconegut com a malaltia laboral.

La distinció li va ser entregada al professor Gil-Monte de mans de la rectora de la Universidade Federal do Paraíba, Margareth de Fátima Formiga Melo Diniz, durant la seua participació com a ponent convidat en la sessió inaugural del “I Seminari Internacional sobre Síndrome de Burnout”, celebrat a la ciutat de João Pessoa (el Brasil) els dies 16 i 17 de maig de 2019.

Pedro R. Gil-Monte és catedràtic de Psicologia Social de la Universitat de València i director de la Unitat d’Investigació Psicosocial de la Conducta Organitzacional (UNIPSICO). La seua activitat investigadora se centra en Psicologia de la Salut Ocupacional, millora de la qualitat de vida laboral, avaluació dels factors psicosocials en el treball i prevenció dels riscos psicosocials d’origen laboral. És autor de més de 200 publicacions en revistes científiques, llibres i capítols de llibre.

 

Peu de fotografia de l'annex: Pedro R. Gil-Monte rebent el reconeixement. 

Imatges: