Enllaç a Facultat de PsicologiaUniversitat de València Logo del portal

Image de la noticia

La Universitat de València està entre els cinc millors centres d’ensenyament superior d’Espanya en les matèries de Psicologia (on és la quarta), i en Dret, Ciències de la Vida i Enginyeria i Tecnologia, on queda com a cinquena millor, segons el rànquing Times Higher Education-World University Rankings by subject (THE). A més, la institució també se situa en la sisena posició en Ciències Físiques.

En aquesta edició la Universitat apareix classificada en les onze matèries analitzades, i en huit d’elles entra per primera vegada. Aquestes noves són Dret (posició 151 del món); Psicologia (on el centre acadèmic figura en el rang 176-200 global); Enginyeria i Tecnologia (en la posició 301-400 mundial); i Arts i Humanitats (en el tram 301-400 del món). El centre també ha accedit al rànquing amb les matèries d’Economia i Negocis, Educació, Ciències Socials i Ciències de la Computació.

En aquelles àrees on continua classificada, com Ciències de la Vida i Ciències Físiques, la Universitat de València se situa en el rang 301-400 del món.

El Times Higher Education mesura la qualitat de l’ensenyament, la recerca, les citacions, la perspectiva internacional, la reputació i els ingressos de la indústria derivats de l’activitat universitària. Enguany ha classificat un total de 1.258 institucions de tot el món, 156 més que l’anterior edició, de les quals 38 són espanyoles. A finals de novembre s’ha actualitzat la classificació per matèries, mentre que la classificació general de 2018 es va fer a finals de setembre. En ella, la Universitat es consolidava com la primera valenciana i la sisena d’Espanya, avançava en tots els indicadors mesurats, especialment en citacions de publicacions científiques i entrava en el grup de les 500 millors universitats del món.

El rànquing Times Higher Education, fundat el 2004, utilitza com a proveïdor de dades bibliomètriques Elsevier-Scopus. En la puntuació total utilitza els indicadors d’ensenyament (30% del valor total), recerca (un altre 30%), citacions (30%), ingressos de la indústria (2,5%) i perspectiva internacional (7,5%).

 

Podeu consultar el rànquing en aquest enllaç:

https://www.timeshighereducation.com/world-university-rankings/by-subject

Més informació (Servei d’Anàlisi i Planificació UV): http://ir.uv.es/Yer1qDJ