Enllaç a Facultat de PsicologiaUniversitat de València Logo del portal

Variables psicològiques implicades en el control de pes, aproximant-nos a una comprensió més integral

  • 15 de novembre de 2021
cartell

Dimarts 30 de novembre (10.00-11.30 h) tindrà lloc, en el Saló de Graus (Facultat de Psicologia i Logopèdia), la xarrada gratuïta "Variables psicològiques implicades en el control de pes: aproximant-nos a una comprensió més integral", a càrrec de la professora María Marentes Castillo. 

Resum: El control de pes (activitat física/control dietètic) és una de les eines més recomanades i eficaces en l'estudi de la problemàtica de sobrepés i obesitat, no obstant això, la majoria les intervencions no tenen en compte les variables psicològiques que antecedeixen i que estan associades a la conducta saludable que duu a terme la persona. La literatura i la investigació actual aposta per incloure les variables psicològiques i contextuals per a impulsar d'una manera més eficaç l'adopció del control de pes com a mesura de promoció de salut. Els nostres estudis han demostrat que variables com la personalitat, la motivació, els processos de canvi i l'autocontrol estan fortament associades a la probabilitat d'adopció i manteniment del control de pes. Durant aquesta xarrada coneixerem com la psicologia es relaciona amb el control de pes des de l'evidència científica.

CV Breu: María Marentes Castillo és Graduada en Psicologia i Màster en Psicologia Aplicada en l'àrea de l'Esport i l'Activitat Física per la Universidad Autónoma de Yucatán, Mèxic. Doctorada en Ciències de la Cultura Física per la Universidad Autónoma de Nuevo León, Mèxic. Investigadora postdoctoral pel Consejo Nacional de Ciencia y Tecnología (CONACyT) de Mèxic. Membre del Sistema Nacional d'Investigadors de Mèxic. Professora convidada en la Unitat d'Investigació de Psicologia de l'Esport de la Facultat de Psicologia i Logopèdia de la Universitat de València.

Per a seguir la xarrada de manera virtual, emplena el següent formulari: https://links.uv.es/interpsi/charlapsico