Universitat de ValènciaFacultat de Psicologia Logo del portal

Infro elijoquerer

El Programa CONTEXTO de la Universitat de València preveu la violència de gènere a través del treball amb homes comptant amb el suport i la col·laboració de l’Associació PSIMA i la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Dins de les diverses mesures que es desenvolupa sota aquests acords, CONTEXTO llança una campanya dirigida als homes per promoure l’establiment de relacions d’amor lliures de violència.

El Programa CONTEXTO de la Universitat de València preveu la violència de gènere a través del treball amb homes comptant amb el suport i la col·laboració de l’Associació PSIMA i la Vicepresidència i Conselleria d’Igualtat i Polítiques Inclusives. Dins de les diverses mesures que es desenvolupa sota aquests acords, CONTEXTO llança una campanya dirigida als homes per promoure l’establiment de relacions d’amor lliures de violència. Es tracta d’una campanya pionera en interpel·lar i cridar a l’acció als homes que exerceixen violència en les seues relacions de parella i oferir-los una eixida a aquestes conductes.

La imatge de la campanya, dissenyada per Luis Demano i Diego Mir, pretén incitar a aquests homes al canvi, mitjançant un exercici de síntesi gràfica i contundència visual en el qual insten als perceptors i a la societat en general a posicionar-se en contra de la violència de gènere. La gràfica pretén motivar per donar el primer pas cap a la transformació, un camí que comença amb una presa de decisió i continua amb un procés de desaprenentatge de conductes i clixés assimilats sobre les relacions de parella.

L’acte compta amb la col·laboració del Vicerectorat de Cultura i Esport i el Servei d’Informació i Dinamització d’Estudiants (SEDI) de la Universitat de València. 

Aquest acte es realitzarà en la Capella de la Sapiència al Centre Cultural La Nau (Carrer Universitat 2, València) amb el programa:

•   18:00. Acte Inaugural.

Obertura de l’acte per part de les representants institucionals.

Abetro Ibañez Mezquita. Secretari Autonòmic d’Inclusió i de la Agencia Valenciana de la Igualtat.

Maria Such i Palomares. Directora General de l’Institut Valencià de les Dones i per la Igualtat de Gènere.

Marisol Lila Murillo. Catedràtica del Departament de Psicologia Social de la Universitat de Valencia. Directora del Programa Contexto

 

•   18:30 - 19:00. Presentació Campanya.  

Mostra del material gràfic que conforma la Campanya #TrieEstimar en la qual es presentarà el contingut audiovisual. Els professionals explicaran de quina manera s’ha dut a terme el procés creatiu i s’exposarà a càrrec del Programa Contexto el perquè d’aquesta iniciativa.

Luis Demano. Il·lustrador.

Diego Mir. Il·lustrador i dissenyador gràfic.

Elena Terreros García. Subdirectora del Programa Contexto.

 

•   19:00. Clausura de l'acte.

Actuació musical de CAFÈ de FEL. Tàndem a dues veus entre poesia de vers lliure en valencià i la música jazz. Projecte que es presenta com una forma d’avantguarda, una resistència on les dones prenen l’espai i la crítica a ritme de jazz.

Key Day: Veu

Letícia Marrades: Poetessa

Marina Alcantud: Piano

 

Amb l’objectiu que puguen conéixer en major mesura el treball que desenvolupem, us invitem a consultar la pàgina web del Programa Contextowww.programacontexto.org