Logo de la Universitat de València Logo Facultat de Química Logo del portal

TALLERS NOSUM

  • 30 de novembre de 2021
cartell tallers nosum

Diàlegs sobre l'ús de drogues per a anul·lar la voluntat i prova del kit de detecció de GHB

Projecte NOSUM

PROGRAMA

El GHB és una de les drogues més utilitzades en els delictes en els quals es busca anul·lar la voluntat de les víctimes. Aquest compost, conegut també com a èxtasi líquid, és incolor, inodor i és imperceptible al paladar quan està dissolt en begudes. Per això, el grup d'investigació MODeLiC de l'Institut Interuniversitari de Reconeixement Molecular i Desenvolupament Tecnològic (IDM) i el grup ScienceFlows, tots dos de la Universitat de València, han llançat el projecte NOSUM, finançat pel Ministeri de Salut dins del Pla Nacional de Drogues amb l'objectiu és desenvolupar i avaluar un kit ràpid, fiable i de fàcil ús que permeta identificar de manera ràpida si una beguda (refresc o combinat alcohòlic) ha sigut contaminada amb àcid γ-hidroxibutírico (GHB).

L'ús d'aquests kits en entorn reals per part de les participants permetrà garantir que responen a les necessitats dels usuaris i usuàries finals: joves, especialment dones.

Els tallers es realitzaran de manera presencial en els tres campus de la Universitat de València i en línia per a aquelles persones que estudien en universitats d'altres ciutats.

Per inscribir-se serà necessari contestar una breu enquesta, elegir el dia de preferència d'assistencia al taller i deixar les dades de contacte. http://bit.ly/encuestaNOSUM