University of Valencia logo Logo del portal

  • Rector Peset

Las Sinsombrero 2. Ocultas e Impecables

Las Sinsombrero 2. Ocultas e Impecables. Projecció del documental. 25/06/2019. C. M. Rector Peset. 19.00h

Date: 25 june 2019 at 19:00 to 21:00. Tuesday.

 

Place: C M Rector Peset

 
Description:

Projecció del documental

Las Sinsombrero 2. Ocultas e Impecables

Amb la participació dels seus directors i guionistes Tània Balló i Manuel Jiménez Núñez  i de Cristina García, directora de l'Aula de Literatura de la Universitat de València.

‘Ocultas e Impecables’ és la segona part de ‘Las Sinsombrero’. 

Els directors del documental, Tània Balló, Serrana Torres i Manuel Jiménez Núñez, tornen a posar el focus en les artistes i intel·lectuals de la Generació del 27, però a les quals la història ha oblidat.

Elena Fortún, Delhy Tejero, Ángeles Santos, Lucía Sánchez Saornil, Margarita Manso, Carmen Conde i Consuelo Berges són les protagonistes d'aquesta segona part de ‘Las Sinsombrero’. Les artistes que es van quedar a Espanya després de la Guerra Civil, protagonistes també del boom creatiu i llibertari que van representar els anys republicans, van haver de sacrificar el seu esperit transgressor per a adaptar-se al nou rol femení, submís i devot que van imposar els vencedors.

Una regressió que la majoria d'elles va combatre des d'un esquinçador exili interior, però que no els va impedir continuar creant i evolucionant com a autores. Els seus noms, igual que els de les seues companyes que van partir a l'exili, no van ser integrats en el nou relat memorístic, una memòria incompleta.

Entrada gratuïta i aforament limitat

 
Organized by:

Aula de Cinema.

 

Contact: auladecinema@uv.es

 
 
This website uses proprietary and third-party cookies for technical purposes, traffic analysis and to facilitate insertion of content in social networks on user request. If you continue to browse, we consider that you are accepting its use. For more information please consult ourcookies policy