Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

HELENA RAUSELL GUILLOT

 

Nascuda a València (1971). És professora contractada doctora en la Facultat de Magisteri. Llicenciada en Geografia i Història per la Universitat de València, amb Premi Extraordinari de Llicenciatura i segon Premi Nacional de finalització d’estudis universitaris. Doctora en Geografia i Història, amb Premi Extraordinari de Doctorat. Màster Universitari en Investigació en Educació i Doctora en Educació per la Universitat Autònoma de Barcelona.

La seua activitat docent s’ha desenvolupat en els graus en Mestre/a en Educació Infantil i Educació Primària, en el Grau i la Llicenciatura en Història, i en el Màster Universitari en Professor/a d’Educació Secundària.

Ha coordinat el projecte d’innovació educativa ‘La renovació de les metodologies docents des de la perspectiva de gènere’, i ha participat en els projectes d’innovació educativa ‘Proposta d’activitats i ferramentes per a treballar la sexualitat saludable i la prevenció de la violència de gènere en l’alumnat d’educació secundària’ i ‘Espai Cinema’, finançats per la Universitat de València. Té reconeguts dos quinquennis docents.

La seua recerca se centra en l’humanisme i cultura del segle XVI, formació docent, didàctica de les ciències socials, i gènere i educació. Ha estat investigadora en projectes finançats pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats, cofinançats amb Fons FEDER, pel Ministeri d’Afers Econòmics i Transformació Digital, pel Ministeri d’Economia i Competitivitat i pel Ministeri d’Educació i Innovació.

També ha sigut investigadora en projectes finançats per la Conselleria de Cultura, Educació y Ciència, a més d’haver estat acollida, com a investigadora postdoctoral, en el Groupe de Recherche sur les non-conformistes religieux des XVIe et XVIIe siècles et l´histoire des protestantismes.

Autora d’una trentena d’articles en revistes indexades i autora i coordinadora de llibres, entre els quals es pot destacar ‘El papel de las mujeres en la sociedad actual’ i ‘Género y didácticas’.

Va ser becària postdoctoral en la Universitat d’Estrasburg i ha realitzat estades a l’École des Hautes Études des Sciences de l’Homme de París, a la Universitat Marc Bloch d’Estrasburg i a la Universitat de Viena. Té reconeguts dos sexennis d’investigació per AVAP i un sexenni d’investigació per ANECA.

És secretària de l’Associació d'Amics de Lluís Vives de la Universitat de València i membre de SOCIAL(S), Grup d’Investigació i innovació en educació geogràfica i històrica.