Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

Nascut en Uxda (el Marroc, 1964). Catedràtic Jorge Hermosillade Geografia de la Universitat de València en el Departament de Geografia.

Compta amb una dilatada experiència en la gestió universitària. Va ser secretari de departament, vicedegà d’Infraestructures de la Facultat de Geografia i Història, Degà de la Facultat de Geografia i Història, i Vicerector de Projecció Territorial i Societat.

Fundador i director de la unitat de recerca “ESTEPA” (Estudis del Territori, Paisatge i Patrimoni). Les seues principals línies de recerca són la planificació estratègica i el desenvolupament territorial, i l’estudi dels regadius històrics, des de la perspectiva paisatgística i patrimonial. En aquesta línia de treball ha desenvolupat, juntament amb el seu equip de recerca, una dilatada labor d’anàlisi d’estudis dels regadius tradicionals mediterranis, a diferents escales territorials: Comunitat Valenciana, altres comunitats autònomes, el territori espanyol i el de Tunísia.

Ha dirigit més de 130 projectes de recerca, dels quals 11 són competitius i sis internacionals; més de trenta s’han centrat en l’estudi del patrimoni hidràulic, en particular els regadius històrics valencians, espanyols i de Tunísia. Ha dirigit una dotzena de plans estratègics territorials, tant municipals com comarcals.

Dirigeix tres col·leccions especialitzades en aquesta línia d’estudi (Ministeri de Medi ambient-Agricultura i Conselleria de Cultura), de les quals destaca Los regadíos históricos valencianos (15 números editats). En 2007 el Consell Social de la Universitat de València li va concedir el premi a l’investigador de l’any. És membre del Claustre de la Universitat de València.