Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

Juan Roig participa al Club de l’Empreniment de la Facultat d’Economia

  • 25 de març de 2019
Image de la noticia

L'antic alumne de la Facultat d'Economia i president de Mercadona, Juan Roig, va impartir una ponència al Club de l’Empreniment de la Facultat d’Economia el dilluns 25 de març.

Abans de la conferència, Juan Roig va tindre una trobada amb professors i antics companys de promoció quan va ser estudiant a la llicenciatura d'Econòmiques a la Facultat d'Economia.

Posteriorment, a la ponència també varen intervindre la rectora de la Universitat de València, Mª Vicenta Mestre, i el degà de la Facultat d’Economia, José Manuel Pastor. Tampoc es volgueren perdre la ponència nombrosos vicedegans i professors de la facultat i estudiants de l’assignatura ‘Entrepreneurship: creació d’empreses’ del grau d’Administració i Direcció d’Empreses. A més, assistiren familiar de Juan Roig com la seua dona i presidenta de la Fundació que porta el seu nom, Hortensia Herrero, els seus germans Trinidad i Fernando Roig, i les seues filles Carolina i Hortensia Roig.

Al seu torn de paraula, la rectora va assenyalar que la Facultat d'Economia ‘rep a un dels seus antics alumnes que ha destacat, i ha estat reconegut per això, en la gestió dels negocis. Un home que és, també, un important mecenes de l'esport i de la cultura’. A més, Mestre ha recordat el compromís de Juan Roig amb el sistema universitari, i ha remarcat el paper que va exercir com a director acadèmic de la Càtedra de Cultura Empresarial de la Universitat de València.

Per la seua part, el degà José Manuel Pastor va agrair la participació de Juan Roig en aquest acte, destacant el seu perfil d'emprenedor, posat ja de manifest en la seua època com estudiant d’Econòmiques, uns estudis incipients en una facultat que, 50 anys després, s'ha convertit en la més gran i amb més reputació de tota la Comunitat Valenciana, situada entre els 150 millors del món i la primera d'Espanya en l'àrea d'Administració d'Empreses segons el rànquing de Xangai.

El degà va assenyalar que la societat necessita persones emprenedores, tant per crear noves empreses com per innovar i millorar la competitivitat de les existents, formats amb l'educació, els coneixements i els valors necessaris per a ser bons professionals i millors persones. La Facultat d'Economia, com a centre universitari públic i de qualitat, està compromesa amb l'ocupabilitat dels seus estudiants, amb una docència i investigació d'excel·lència, i en estreta col·laboració amb la societat i l'empresa valenciana.

Juan Roig va fer un repàs per la seua trajectòria professional des que va ser estudiant a la Facultat d’Economia als anys setanta fins l’adquisició i evolució actual de la companyia de la qual es president. A més va presentar algunes de les principals magnituds de Mercadona, recordant als assistents la importància de tindre un model de negoci i una visió crítica del mateix, aspectes que va aprendre sent estudiant de l’antiga llicenciatura d’Econòmiques.

Roig va animar als estudiants a que no tinguen por a l’empreniment, però sempre apostant per la diferenciació respecte a la resta de competidors que puga haver-hi al mercat, sense oblidar la importància de l’execució de eixa idea inicial de nou negoci.

El president de Mercadona va destacar els aspectes socials d’un empresari, apuntant la importància de contribuir al desenvolupament de la societat en el que ell va nomenar ‘el llegat’ que aportaven tant ell com la seua dona Hortensia Roig a través de la seua fundació.

 

Més informació: https://www.uv.es/uvweb/economia/ca/noticies/juan-roig-president-mercadona-president-honor-edem-escuela-empresarios-impartix-una-conferencia-club-emprendoria-facultat-economia-1285923370035/Novetat.html?id=1286070423023