Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

El projecte d´universitats europees FORTHEM arranca a la Universitat de València

  • Gabinet de la Rectora
  • 17 d’octubre de 2019
 

La Universitat de València acull, del 16 al 18 d´octubre a La Nau Centre Cultural, la primera reunió de treball del projecte d´universitats europees FORTHEM, la nova acció estratègica del programa Erasmus+ impulsada per la Comissió Europea.

La Universitat de València participa en aquesta aliança d´universitats amb la Universitat Johannes Gutenberg de Magúncia (Alemanya), la Universitat de la Borgonya (França), la Universitat d’Opole (Polònia), la Universitat de Jyväskylä (Finlàndia), la Universitat de Letònia (Letònia) i la Universitat de Palerm (Itàlia).

Sota el títol FORTHEM, aquesta aliança de 7 universitats europees pretén desenvolupar el concepte de ciutadania europea dins de la diversitat, la multiculturalitat i el multilingüisme amb la finalitat de constituir una universitat transnacional entre tots els socis estrenyent els llaços de tots els membres del consorci tant a nivell acadèmic com administratiu. L’aliança d’universitats rebrà cinc milions d’euros durant els pròxims tres anys per a desenvolupar els seus objectius.

La primera reunió de treball de FORTHEM, que es celebra a la Universitat de València al llarg de 3 dies, compta amb representants institucionals de les 7 universitats europees. La reunió, que és el punt de partida del projecte, suposa la constitució oficial de l´aliança mitjançant la creació dels òrgans de govern i els grups de treball.

El dia 17 d´octubre ha tingut lloc la presentació oficial del projecte amb la participació de la rectora de la Universitat de València M. Vicenta Mestre, qui ha assegurat que “aquest nou projecte iniciat per la Comissió Europea durà a un nou temps a la comunitat acadèmica per a enfortir els vincles ja existents i incrementar la mobilitat, la recerca i les relacions amb la societat”. En aquesta línia, ha afirmat que “aquest projecte es l’evolució natural es l’evolució natural del projecte ERAMUS en totes les seues versions, però, especialment, en la referent al l’intercanvi d’estudiants” i que “com a exemple del llarg recorregut de vincles europeus, volem celebrar el quaranta aniversari de la relació de la Universitat de València amb la Johannes –Gutenberg University of Mainz”.

FORTHEM és un dels 17 projectes europeus concedits dins de l’acció Universitats Europees. La Universitat de València ha sigut una de les 11 universitats espanyoles a les quals se'ls ha concedit el projecte en la convocatòria de 2019, i l'única institució pública de la Comunitat Valenciana a aconseguir-lo.

El projecte ha sigut impulsat amb el suport institucional de la Universitat de València, amb el Consell de Direcció al capdavant, i serà coordinat des del Vicerectorat d’Internacionalització i Cooperació. Aquesta concessió suposa un impuls estratègic a les polítiques d’internacionalització de la institució i representa la consolidació del lideratge europeu de la Universitat dins del programa Erasmus+.

Més informació sobre la reunió constitutiva de FORTHEM a http://ir.uv.es/Bx653mB

Galeria d'imatges