Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

La UV i el Col·legi de Registradors de la Propietat i Mercantils signen un conveni per desenvolupar un Protocol anti-assetjament.

  • Gabinet de la Rectora
  • 11 de juliol de 2022
 

El futur protocol, d’aplicació als Registres de la Propietat, establirà un procediment d’actuació davant dels cassos d’assetjament laboral, sexual i per raons de sexe. En l’acte també s’ha signat la renovació de la Càtedra Bienvenido Oliver.

La rectora de la Universitat de València, M. Vicenta Mestre; i el degà del Col·legi Nacional de Registradors de la Comunitat Valenciana, Carlos Orts  ha subscrit un conveni per a establir les bases per al desenvolupament del protocol d’actuació front a l’assetjament laboral, sexual i per raons de sexe en l’àmbit de l’activitat laboral dels Registres de la Propietat, des de la consideració d’aquestes pràctiques com a atemptat contra la dignitat de les persones.

El conveni, que gaudirà d’una duració de dotze mesos prorrogables, estableix que ambdues institucions es comprometen a intercanviar informació sobre les accions dutes a terme per a la implantació del Protocol per a la seua avaluació i a l’assessorament mutu en aquesta matèria.

Al mateix acte, també s’ha signat la renovació de la Càtedra Bienvenido Oliver per un període de tres anys, ampliant-se així la col·laboració que es va iniciar l’any 1996 i que a la finalització d’aquest conveni assolirà els 29 anys de treball conjunt.

La Càtedra contempla l’organització d’activitats formatives, culturals, d’investigació i d’extensió universitària orientades cap al coneixement i difusió del Dret Privat, i en particular, del Dret Immobiliari Registral i del Registre Mercantil. D’aquesta manera, preveu realitzar cursos formatius, activitats docents complementàries, jornades divulgatives i formatives, investigacions patrocinades per la Càtedra i organitzar i lliurar el Premi d’Investigació Bienvenido Oliver.

L’acte de signatura ha comptat també amb la presència de M. Elena Olmos, Secretària General de la UV; la vicerectora d'Innovació i Transferència, Rosa M. Donat; de Javier Palao, degà de la Facultat de Dret; de Ángela Matallín, professora de la UV i responsable del seguiment i acompliment del conveni per part de la institució educativa; de José Ramón de Verda, professor de la UV; de José Luís Gómez, director del Centre d’Estudis Registrals; i Mercedes Vallet, coordinadora de la Càtedra Bienvenido Oliver.