Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

Data de nomenament: 2 de de juliol de 1987.

A proposta de: Facultat de Medicina i Odontologia.

Data d’investidura: 4 de de desembre de 1987.

Padrí/ina: Dr. Diego Robles Marín i Dr. Victor Smith Agreda.

Apunt biogràfic:

Robert Merle d'Aubigné (Neuilly-sur-Seine 23 de juliol de 1900 - 11 de octubre de 1989). Professor a la Universitat de París, especialitat: cirurgia ortopèdica i reconstructiva.

spitals el 1939 i professor associat a 1946. A més de metge-capità durant la segona guerra mundial, va participar activament en la campanya de Bèlgica. Després, actiu en la resistència, des de 141, va ser el cap del servei de salut de l'Interior de les Forces Franceses. Després d'haver dirigit durant tota l'ocupació, va passar el 1945, al capdavant del centre de cirurgia de reparació del primer exèrcit. El 1984, va ser nomenat Professor de Clínica Quirúrgica Ortopèdica i Restaurativa a la Facultat de Medicina de París, com a Cap de Departament a Cochin. El 1960, va aconseguir crear un Centre de Traumatologia assistent a la Clínica Ortopèdica i Restaurativa a Cochin. També va ser degà de la Facultat de Cochin Port-Royal.

Va ser membre de l'Acadèmia de Cirurgia de París, l'Acadèmia Nacional de Medicina de França, l'Acadèmia de Ciències, la Societat Francesa de Cirurgia Ortopèdica i Traumatologia (President), el Reial Col·legi de Cirurgians d'Anglaterra, del Col·legi Americà de Cirurgians, la Associació Ortopèdica Britànica, l'Associació Americana d'Ortopèdia, la Societat Reial de Medicina, l'Acadèmia Americana de Cirurgians Ortopèdics i les Societats Ortopèdiques Alemanyes, Belgues, Brasileres i Canadencs, Espanyol, italià, llatinoamericà, mexicà, iugoslau, argentí, búlgar i suís.
Va ser Gran Creu de l'Ordre Nacional del Mèrit de França, Oficial de l'Ordre de Leopoldo, Oficial de l'Ordre Hel·lènica d'Honor, Gran Oficial de la Legió d'Honor, titular de la Croix de Guerre 1939-1945, decorat amb la Medalla d' la Resistència i la Medalla de l'Estrella de Bronze.

Documents: