Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

Data de nomenament: 14 de de febrer de 1983.

A proposta de: Facultat de Filologia.

Data d’investidura: 19 de d’octubre de 1984.

Padrí/ina: Dr. Antonio Ferrando Francés i Dr. Emilio Casanova Herrero.

Apunt biogràfic:

Francesc de Borja Moll va nàixer a Ciutadella (Menorca) el 10 d'octubre del 1903.

A partir del 1921, després de deixar els estudis eclesiàstics i traslladar-se a Mallorca, començà a treballar al costat de mossèn Alcover en la preparació del Diccionari català-valencià-balear. Col·laborà en el Bolletí del Diccionari de la Llengua Catalana, publicant una Ortografia mallorquina (1931). El 1933, dissol l'editorial Alcover i va fundar la Biblioteca Les Illes d'Or.

Durant la Guerra Civil, la publicació del Diccionari es va interrompre, mentrestant Francesc es dedica a l'ensenyament, creant mètodes per a l'aprenentatge de llengües modernes.

El 1949 reprén l'elaboració del Diccionari, que veurà l'edició definitiva el 1962. Fundà la revista Raixa i la col·lecció de llibres del mateix nom. L'any 1962 funda l'Obra Cultural Balear, base important per a la vida cultural de les Illes.

A la dècada dels setanta va escriure també llibres de memòries, biografies com Un home de combat (Mossèn Alcover) i les universitats i institucions van reconèixer la seva tasca amb el nomenament com a Doctor Honoris Causa:  Universitats de Basilea, Barcelona, València, Balears. També va ser vicerector de l'Estudi General Lul·lià.
Li va ser atorgat el Premi d'Honor de les Lletres Catalanes el 1971, i el 1981 la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya.

Documents: