Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

Felipe Martínez Rizo

Data de nomenament: 27 de d’octubre de 2010.

A proposta de: Facultat de Filologia, Traducció i Comunicació.

Data d’investidura: 16 de de desembre de 2011.

Padrí/ina: Dr. Jesús Miguel Jornet Meliá i Dr. Ramón López Martín.

Apunt biogràfic:

Felipe Martínez Rizo (Aguascalientes, México, 1946) és professor del departament d'educació de la Universidad Autónoma de Aguascalientes, en la qual ha ocupat diversos càrrecs de gestió, entre ells el de rector. Des de 2004 és coordinador del Doctorado Interinstitucional en Educación, creat per la Universidad Autónoma de Aguascalientes en conveni amb altres catorze institucions.

També ha estat fundador i director general del Instituto Nacional de Evaluación de la Educación de México (2002-2008) i del grup iberoamericà de PISA.

Ha obtingut, entre altres, el premi ANUIES (1995), la Medalla Anáhuac en Educación (2008), el Reconocimiento COMIE al mérito "Pablo Latapí Sarre" (2009) i la medalla de la Facultat de Filosofia i Ciències de l'Educació de la Universitat de València (2009).

Autor de més de 55 llibres, 180 articles i capítols de llibre, els seus treballs principals s'adrecen a la dinamització de la millora educativa a través de l'avaluació, distingida per un fort compromís social, temes que ha abordat en la seua extensa tasca de comunicació en congressos, amb més de 550 participacions.

Documents:
Imatges de l'acte d'investidura:
Vídeos de l'acte d'investidura: