Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

Data de nomenament: 27 de de setembre de 2013.

A proposta de: Facultat de Medicina i Odontologia.

Data d’investidura: 27 de de juny de 2014.

Padrí/ina: Prof. Bruno Camps Vilata.

Apunt biogràfic:

Paul H. Sugarbaker (Baltimore, EUA, 1941) és director de programa al Washington Cancer Institute, dependent del Washington Hospital Center.

Format en Medicina al Wheaton College, al Cornell University Medical College, al Massachusetts General Hospital i al Harvard College, ha desenvolupat la seua activitat al Peter Bent Brigham Hospital, al Massachusetts General Hospital i al National Cancer Institute d'EUA. Ha dirigit l'àrea d’oncologia de l'Emory University School of Medicine i ha estat director mèdic de The Washington Cancer Institute, al Washington Hospital Center.

A la dècada dels 80 va engegar un nou tractament de la carcinomatosi peritoneal amb la tècnica de citoreducció màxima unida a l'aplicació de quimioteràpia amb hipertèrmia peroperatòria. Aquesta tècnica ha estat reconeguda internacionalment i en l'actualitat, gràcies al seu esforç i a causa del seu impuls, es fa servir amb el nom de tècnica de Sugarbaker.

Membre d'un ampli nombre de consells editorials de revistes científiques en l'àmbit mèdic, és membre de nombroses societats científiques, entre les quals l'American College of Surgeons, l'American Association Cancer Research i el Royal College of Surgeons of England.

Documents: