Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

Thomas F. Glick

Data de nomenament: 24 de de setembre de 2009.

A proposta de: Facultat de Geografia i Història.

Data d’investidura: 14 de de juny de 2010.

Padrí/ina: Dr. Enric Guinot i Dr. Antoni Furió.

Apunt biogràfic:

Thomas Glick, nascut a Cleveland (Ohio, EUA) el 1939, i actualment professor d’Història Medieval de la Universitat de Boston, és un especialista en els regadius històrics valencians i en la recepció de les idees científiques –i en especial el darwinisme– a Espanya.

Doctor en Història per la Universitat d'Harvard, llicenciat en Història i Ciències per la mateixa Universitat i en àrab per la Universitat de Columbia, va participar en els cursos de doctorat de la Universitat de Barcelona el 1960. Ha estat professor a les universitats de Texas i Boston, i professor visitant en diferents universitats espanyoles i llatinoamericanes. És director del Projecte d'Història Econòmica Shtetl i professor d'història medieval d'Espanya, d'història de la ciència i història de la ciència moderna.
 
Des del principi, es va interessar pel coneixement de les diferents cultures ibèriques, que li han permès donar una dimensió més gran a la seva condició d'estat espanyol que la resta dels historiadors, cosa que implica el coneixement de les diferents cultures d'Espanya i Amèrica Llatina, així com Les cultures que s'han relacionat amb aquestes, com el portuguès, l'àrab i el jueu.
 
També va destacar la importància de concedir un fort component científic a la seva formació històrica tradicional, per la qual ha escrit diverses obres relacionades amb la història de la ciència i la tecnologia, comparant la difusió d'idees i tècniques científiques, que van resultar noves, també en relació a l'esfera hispanoamericana, on destaquen el seu treball sobre la recepció en aquests països de l'evolucionisme, la psicoanàlisi i la teoria de la relativitat.
 
Ha treballat àmpliament en la recepció del darwinisme al món ibèric. Ha estat editor de The Comparative Receipt of Darwinism (1988, 2 ª ed.), La Recepció del Darwinisme al Món Ibèric (2001), La recepció del Darwinisme a Brasil (2003) i La Recepció de Charles Darwin a Europa (2 vols). ., 2008).
 
És membre de la Societat Espanyola d'Història de la Ciència, de la Societat Catalana d'Història de la Ciència, de la Societat Mexicana d'Història de la Ciència, membre de la Reial Acadèmia de Bones Lletres de Barcelona, ​​de la Societat de Ciències de la Història i de la Societat per a la Història de la Tecnologia.
Documents:
Imatges de l'acte d'investidura:
Vídeos de l'acte d'investidura: