Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

José Jalife Sacal

Data de nomenament: 24 de de juliol de 2014.

A proposta de: Facultat de Medicina i Odontologia.

Data d’investidura: 22 de de maig de 2015.

Padrí/ina: Luis Such Belenguer i Francisco Javier Chorro Gascó.

Apunt biogràfic:

José Jalife Sacal (Ciutat de Mèxic, 1947) és codirector del Center for Arrhythmia Research, professor de Medicina Interna i de Fisiologia Integrativa i Molecular i The Cyrus and Jane Farrehi Professor of Cardiovascular Research en la Universitat de Michigan.

Format en la Universidad Nacional Autónoma de México, l’Instituto Nacional de Cardiología de México i en l’Hospital General d’Oviedo, va ser postdoctoral fellow en el Upstate Medical Center a Syracusa i en la Masonic Medical University de Utica i director del departament de Farmacologia de la Upstate Medical University.

La investigació del Dr. Jalife se centra principalment en els mecanismes implicats en la instauració, el manteniment i el cessament de la fibril·lació ventricular, principal causa de la mort sobtada cardiaca. Les seues investigacions plantegen que la fibril·lació ventricular és el resultat d’ones elèctriques ben organitzades que roten a freqüències altament elevades.

Autor de més de tres-cents articles científics i trenta llibres, ha estat distingit amb més de trenta altes distincions entre les quals destaquen els premis del American College of Cardiology, d’investigació de la Upstate Medical University, Pierre Rijlant de la Académie Royale de Médecine de Belgique, i el State University of New York Chancellor’s Award for Excellence in Scholarship and Creative Activities.

Documents:
Vídeos de l'acte d'investidura: