Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

Juan Ignacio Cirac Sasturain

Data de nomenament: 27 de de setembre de 2013.

A proposta de: Facultat de Física.

Data d’investidura: 30 de de gener de 2015.

Padrí/ina: Dr. Germán de Valcárcel.

Apunt biogràfic:

Juan Ignacio Cirac Sasturain (Manresa, 1965) és llicenciat i doctor en Física per la Universidad Complutense de Madrid. Actualment, i des de 2001, es director de la divisió teòrica del Max-Planck-Institut für Quantenoptik (Institut Max-Planck per a l’òptica quàntica, a Alemanya).

El Dr. Cirac ha estat professor titular de la Universidad de Castilla-La Mancha, investigador de la University of Colorado, i catedràtic del Institut für Theoretische Physik de la Leopold Franzens Universität Innsbruck.

Reconegut internacionalment pels seus treballs en òptica quàntica, informació quàntica i física quàntica, entre les seues aportacions més importants destaquen la primera proposta d’ordinador quàntic basada en un sistema físic realitzable al laboratori i la idea de que els àtoms freds atrapats en xarxes òptiques poden ser utilitzats com a simuladors de sistemes de matèria condensada.

Autor de més de tres-cents articles en les revistes més prestigioses en física, és un dels autors més citats en aquest àmbit. Ha rebut nombroses distincions i premis, entre els que destaquen la medalla de la Real Sociedad Española de Física, el Quantum Electronics Prize de la societat europea de física, el Premio Príncipe de Asturias de Investigación Científica y Técnica, els premis ‘Wolf ’, nacional d’investigació ‘Blas Cabrera’, ‘Fronteras del conocimiento’ de la Fundación BBVA i les medalles d’honor del Niels Bohr Institutet i ‘Benjamin Franklin’ del Franklin Institute.

Documents:
Vídeos de l'acte d'investidura:

Fatal error: Uncaught PDOException: SQLSTATE[42S22]: Column not found: 1054 Unknown column '4584va' in 'where clause' in C:\xampp\htdocs\uvtv\tv_video\embedded.php:206 Stack trace: #0 C:\xampp\htdocs\uvtv\tv_video\embedded.php(206): PDO->query('SELECT eventos....') #1 C:\xampp\htdocs\uvtv\tv_video\embedded.php(114): Crea_embedded_nuevo('<!-- TW_PARA_VI...', '<!-- TW_PARA_AU...', '<!-- TW_PARA_ST...', '4584va', 'CA', Object(PDO)) #2 {main} thrown in C:\xampp\htdocs\uvtv\tv_video\embedded.php on line 206