Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

Mª Jesús Esteban

Data de nomenament: 26 de de juliol de 2016.

A proposta de: La Junta de Centre de la Facultat de Ciències Matemàtiques.

Data d’investidura: 17 de de maig de 2017.

Padrí/ina: Prof. Dra. Olga Gil Medrano i Prof. Dra. Rosa Donat Beneito.

Apunt biogràfic:

María Jesús Esteban Galarza (Alonsotegi, Bizkaia, 1956) és directora d'Investigació de classe excepcional del  Centre National de la Recherche Scientifique en el CEREMADE de la Université Paris-Dauphine i presidenta del International Council for Industrial and Applied Mathematics.

María Jesús és membre del comitè científic del Centre National de la Recherche Scientifique i presidenta dels comitès científics del Basque Center for Applied Mathematics i de l’Indo-French Centre for Applied Mathematics, és acadèmica de Jakiunde, l’acadèmia basca de ciències, arts i lletres. És co-directora de la revista Annales de l'Institut Henri Poincaré - Analyse non-linéaire i membre de consells editorials de diferents publicacions científiques, així com de comitès de diferents institucions internacionals. Ha estat presidenta de la Societé de Mathématiques Appliquées et Industrielles, del comitè de Matemàtica Aplicada de la European Mathematical Society i membre del comitè de selecció dels premis Abel, els premis matemàtics de major prestigi internacional.

La seua intensa activitat ha estat reconeguda amb la distinció Chevalière de l’Ordre national du Mérite de França, amb el doctorat ‘honoris causa’ per la Universidad del País Vasco i amb el seu nomenament com a sòcia d’honor de la Real Sociedad Matemática Española.

Documents:
Imatges de l'acte d'investidura:
Vídeos de l'acte d'investidura: