Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

Data de nomenament: 2 de d’octubre de 2018.

A proposta de: Facultat de Farmàcia.

Data d’investidura: 7 de de maig de 2019.

Padrí/ina: Mª Teresa Barber.

Apunt biogràfic:

Juan Carlos Izpisúa Belmonte (Hellín, 1960) és professor i investigador en el Laboratori d'Expressió Gènica de l'Institut Salk d'Estudis Biològics (La Jolla, els EUA) i membre del Comitè d'Edició de Línies Germinals de l'Acadèmia Nacional de Ciències dels Estats Units.

Llicenciat en Farmàcia per la Universitat de València amb premi, es va doctorar en Bioquímica i Farmacologia per les universitats de València i Bolonya.

El doctor Izpisúa ha sigut becari postdoctoral en les universitats de Marburg (Alemanya), de Califòrnia – Los Angeles (UCLA, els EUA) i en el European Molecular Biology Laboratories (EMBL, Alemanya). Ha sigut professor en la University of Califòrnia – Sant Diego i professor visitant en l'University College i la universitat d'Oxford (Regne Unit). De 2005 a 2013 va dirigir el Centre de Medicina Regenerativa de Barcelona.

La investigació de Izpisúa, les publicacions de la qual superen les 26.000 cites, se centra en la biologia de cèl·lules mare i el seu desenvolupament. Els seus estudis es dirigeixen a la identificació dels mecanismes moleculars i cel·lulars responsables del desenvolupament embrionari. Les seues contribucions presenten un enorme potencial en els àmbits dels trasplantaments i la lluita contra l'envelliment.

La seua activitat científica ha sigut reconeguda amb els premis Ellison Medical Foundation, el McKnight, i dels Instituts Nacionals de la Salut i de Ciències dels Estats Units, entre altres; el doctorat honoris causa per les universitats de Castella-la Manxa i Granada, i la Medalla d'Or de Castella-la Manxa.

Documents:
Imatges de l'acte d'investidura: