Logo de la Universitat de València Logo Rectorat de la Universitat de València Logo del portal

Data de nomenament: 2 de d’octubre de 2018.

A proposta de: Estructura de Recerca In-terdisciplinar Biotecmed, i el suport dels Instituts de Biomedicina, I2SysBio, Facultat de Ciències Biològiques, Facultat de Química i l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria..

Data d’investidura: 29 de de març de 2019.

Padrí/ina: Prof. Ismael Mingarro.

Apunt biogràfic:

Nils Gunnar Hansson von Heijne (Gothenburg, Suècia, 1951) és director del Laboratori Nacional de Ciències de la Vida Cryo-EM Facility d’Estocolm i professor visitant de la Rockefeller University de New York. Format en el KTH Royal Institute of Technology d’Estocolm, on va obtenir el seu màster en Química i el seu doctorat en Física, Von Heijne va ser becari d’investigació en la University of Michigan i professor visitant del Molecular Biology Institute de la University of California –Los Angeles (UCLA)– i del Protein Engineering Research Institute de Japó.

Va ser professor del KTH Royal Institute of Technology de Suècia, de la Stockholm University i group leader del Karolinska Institute Center for Structural Biochemistry (NOVUM). També ha estat director de l’Stockholm Bioinformatics Center i del Center for Biomembrane Research.

La seua recerca ha estat centrada en la classificació de proteïnes i biogènesi i estructura de proteïnes de membrana. Els seus resultats científics més importants inclouen el descobriment i la validació experimental de la denominada ‘(-1, -3) –rule’ sobre escissió de pèptids, i la denominada regla de “positiu interior”.

Membre de diferents comitès científics, editorials i d’experts, ha estat consultor del Comitè Nobel de Química i de Psicologia o Medicina. És autor de més de 360 publicacions científiques d’alt impacte.

És membre de l’Academia Europaea, de la Reia Acadèmia Sueca de Ciències. Doctor ‘honoris causa’ per l’Abo Akademi, ha rebut diferents reconeixements i premis, entre ells l’Arrhenius Medal de la Sociedad Sueca de Química.

Documents:
Imatges de l'acte d'investidura: