University of Valencia logo Logo Research and Tech Transfer Logo del portal

Convocatòria Life Programme 2019

  • April 11st, 2019
Convocatòria Life Programme 2019

S'ha publicat la convocatòria 2019 del programa europeu LIFE de projectes mediambientals.

La convocatòria del programa europeu LIFE corresponent a 2019 ha estat publicada el darrer 4 d’abril per la Comissió Europea. Aquest programa, dedicat a donar suport a projectes de natura, clima i medi ambient, destina un pressupost de 400 milions d’euros per a la convocatòria, dividida en dues àrees anomenades “Subprograma de Medi Ambient” i “Subprograma d’Acció pel Clima”, amb diferents dates d’acabament del termini de presentació de propostes, segons es tracte de projectes tradicionals, projectes integrats, projectes preparatoris o projectes d’assistència tècnica. La taxa de cofinançament és del 55% de les despeses elegibles, excepte en algunes àrees on pot arribar al 75% (Vegeu-ne el web de la convocatòria).

El personal investigador de la Universitat de València que estiga interessat a presentar una proposta de projecte, pot contactar amb aquesta Secció d’R+D+I Internacional del Servei d’Investigació i Innovació per tal d’obtenir el nostre suport tècnic lifei assessorament en la preparació, mitjançant el telèfon 96-3983621, correu electrònic operuv@uv.es.

El web del Ministeri per a la Transició Ecològica té una pàgina amb les dades més rellevants i informació pràctica que animem a consultar. Tots els documents i instruccions per a presentar sol·licituds es troba al web del Programa LIFE en l’adreça següent:

https://ec.europa.eu/easme/en/life

Una bona eina de suport a la preparació de propostes és la celebració de jornades informatives on, a més a més, es poden trobar socis de projecte. La jornada europea de LIFE tindrà lloc el 30 d’abril de 2019 a Brussel·les. Per la seua banda, la Generalitat Valenciana celebrarà una jornada regional el 7 de maig de 2019 a València.

La Universitat de València té una llarga trajectòria de participació a aquest programa europeu, en col·laboració amb altres organismes i centres de recerca; entre els projectes es troben LIFE LIBERNITRATE, de reducció de la concentració de nitrats al cicle integral de l’aigua; LIFE PHORWATER, un model de gestió integral de recuperació i reutilització de fòsfor en residus urbans; LIFE MEMORY, una nova tecnologia de tractament d’aigües residuals basada en bioreactors anaerobis de membrana; AQUAENVEC, un mètode d’anàlisi i millora de l’eficiència del cicle urbà de l’aigua des del punt de vista econòmic i mediambiental; ZERO-PLUS, d’edificis d’alta eficiència energètica; i SYMPIC, de gestió integral mediambiental en ports i ciutats.

 

 

mciu_proa