University of Valencia logo Logo Research and Tech Transfer Logo del portal

Consulta pública sobre tecnologies quàntiques espacials

  • March 4th, 2020
Consulta pública sobre tecnologies quàntiques espacials
Imatge: ESA/ATG medialab

Una crida a presentar idees i recomanacions de temes de recerca i innovació en tecnologies quàntiques per a sistemes espacials.

La Comissió Europea ha encetat una consulta pública al voltant de les tecnologies quàntiques per a sistemes espacials. Està adreçada als diferents grups de ciutadans i ciutadanes que participen a l’anomenada Segona Revolució Quàntica, com ara el sistema de recerca i innovació, la indústria, les PIME, els centres de recerca i les universitats.

Es tracta d’omplir un breu qüestionari de vuit preguntes amb l’objectiu d’establir les prioritats de recerca, tant a curt com a llarg termini, en tecnologies quàntiques espacials en camps com la comunicació quàntica, teledetecció, navegació i posicionament, processament de dades i estàndards, i els seus components per a futures missions espacials, entre els quals, els components per a carga útil de satèl·lits, terminals òptiques i fonts de fotons. La consulta també vol identificar els riscos i amenaces associats al desplegament de l’ecosistema quàntic espacial europeu.

El formulari s’ha d’enviar per correu electrònic a l’adreça DEFIS-QTS@ec.europa.eu abans del 30 de març de 2020.

 

Eurorecerca

mciu_proa