University of Valencia logo Logo Research and Tech Transfer Logo del portal

Convocatòria 2018 Marie Sklodowska-Curie ITN d'Horitzó 2020

  • October 13rd, 2017
Convocatòria 2018 Marie Sklodowska-Curie ITN d'Horitzó 2020

La Comissió Europea ha obert, amb data 12 d'octubre de 2017, la convocatòria 2018 de les Xarxes Marie Sklodowska-Curie de Formació Innovadora (ITN), corresponent al pilar de Ciència Excel·lent d'Horitzó 2020, el programa marc europeu de recerca i innovació.

El personal de la Universitat de València interessat a presentar una proposta de xarxa per a aquesta convocatòria, pot contactar amb la nostra oficina mitjançant la nostra adreça operuv@uv.es, telèfon 96-3983621. El termini de presentació davant l'Agència Executiva de Recerca (REA) de la Comissió Europea acaba el 17 de gener de 2018.

A continuació se n'indiquen les dades bàsiques. La informació completa i presentació de propostes en línia es troba al Portal del Participant en el següent enllaç:

 

MARIE SKLODOWSKA-CURIE INNOVATIVE TRAINING NETWORKS (ITN)

H2020-MSCA-ITN-2018

Pressupost: 442.000.000 euros

Termini de presentació de propostes: fins al 17 de gener de 2018 a les 17.00 h. (hora local de Brussel·les).

Països elegibles: els Estats Membres de la UE i països associats a Horitzó 2020, la relació dels quals està disponible en aquest enllaç. A més a més, hi ha una sèrie de països amb acords bilaterals (vegeu-ne aquest enllaç).

Les Xarxes de Formació Innovadores (ITN) van adreçades a investigadors novells, és a dir, predoctorals i en els primers quatre anys de les seues carreres investigadores. Tenen per objectiu formar una nova generació d'investigadores i d'investigadors creatius i innovadors, capaços d'afrontar reptes actuals i futurs, i de convertir el coneixement i les idees en productes i serveis per al benefici econòmic i social de la Unió Europea.

Tots els beneficiaris d'aquestes ITN han d'acollir a les seues instal·lacions els investigadors i les investigadores contractats/des i supervisar el seu treball.

El/s supervisor/s i la investigadora o l'investigador han d'establir conjuntament un Pla de Desenvolupament Professional. A més dels objectius de recerca, aquest pla comprèn les necessitats professionals i formatives de l'investigador o investigadora, incloent-hi la planificació de les publicacions i la participació a congressos.

Les ITN donen suport a la formació investigadora conjunta seleccionada de manera competitiva, així com a programes de doctorat, implementats per col·laboracions entre les universitats, centres de recerca, infraestructures de recerca, empreses, PIME i altres agents socioeconòmics de diferents països d'Europa i de fora. Les col·laboracions tenen la forma de Xarxes Europees de Formació (ETN), Doctorats Industrials Europeus (EID) o Doctorats Conjunts Europeus (EJD).

Xarxes Europees de Formació (ETN)

Les ETN són xarxes multisoci de formació investigadora, compostes d'un mínim de tres beneficiaris establerts en un mínim de tres països europeus o associats diferents. Es recomana que provinguen dels sectors acadèmic i no acadèmic, i que les propostes d'ETN oferisquen formació investigadora interdisciplinària i intersectorial.

Les propostes d'ETN tenen un pressupost específic de 375 milions d'euros.

Doctorats Industrials Europeus (EID)

Els EID tenen l'objectiu de formar investigadors altament qualificats i d'estimular l'emprenedoria, la creativitat i la innovació a Europa. Cada EID està compost d'un mínim de dos beneficiaris de dos estats membres o associats diferents. Almenys un beneficiari ha de pertànyer al sector acadèmic, i almenys un al sector no acadèmic, especialment al sector empresarial. En cas que cap dels beneficiaris estiga capacitat per atorgar el títol de doctor o doctora, cal que hi haja una universitat amb aquesta capacitat que estiga associada al projecte.

Les propostes d'EID tenen un pressupost específic de 32 milions d'euros.

Doctorats Conjunts Europeus (EJD)

Els EJD tenen l'objectiu de promoure la col·laboració internacional, intersectorial i multidisciplinària en la formació doctoral europea, mitjançant la creació de programes de doctorat conjunts, conduents a l'establiment de títols de doctorat conjunts, dobles o múltiples. Estan compostos d'un mínim de tres beneficiaris establerts en diferents estats membres o països associats, i capacitats per a atorgar el títol de doctor o doctora.

Les propostes d'EJD tenen un pressupost específic de 35 milions d'euros.

Durada: la durada màxima del finançament de les ITN és de 48 mesos a partir de la data de començament establerta a l'acord de subvenció.

Mobilitat: els investigadors han de complir amb la norma de mobilitat, és a dir, no poden haver residit o desenvolupat la seua activitat principal (treball, estudis, etc.) al país de l'organisme d'acollida durant més de 12 mesos en els 3 anys immediatament anteriors a la data del contracte.

Finançament: La contribució financera de la UE estarà associada a la contractació de personal investigador, d'una banda, i despeses associades amb la seua recerca, formació i treball en xarxa, de l'altra. També hi ha una contribució per a despeses de gestió i costos indirectes.

Més informació: Els documents relatius a la convocatòria i l'eina de presentació de propostes en línia estan disponibles en l'enllaç següent:

http://ec.europa.eu/research/participants/portal/desktop/en/opportunities/h2020/topics/msca-itn-2018.html