University of Valencia logo Logo Scientific Culture and Innovation Unit - Chair for Scientific Dissemination Logo del portal

Lucía Hipólito, doblement premiada per la seua investigació en dolor crònic relacionat amb trastorns addictius

  • Scientific Culture and Innovation Unit
  • October 18th, 2017
Esta imatge mostra a Lucía Hipólito, professora del Departament de Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica i Parasitologia de la Universitat de València
Lucía Hipólito, professora del Departament de Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica i Parasitologia de la Universitat de València

Lucía Hipólito, professora del Departament de Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica i Parasitologia de la Universitat de València, ha rebut el premi a joves investigadors ESBRA-Nordmann Award de la Societat Europea per a la Recerca Biomèdica en Alcoholisme. A més, aquest divendres rep el Premi Trajectòria Investigadora en el Dolor, per part de Fundolor (Fundació de la Comunitat Valenciana per a l’Estudi i Tractament del Dolor).

El premi ESBRA-Nordmann Award, dotat amb 3.000 euros, s’ha lliurat a Creta, en el marc del XVI Congrés Mundial sobre Alcohol i Alcoholisme, celebrat entre el 8 i l’11 d’octubre. Aquesta trobada científica la convoquen la Society of Biomedical Research on Alcoholism (ISBRA) i l’European Society for Biomedical Research on Alcoholism (ESBRA).

Lucía Hipólito va donar a conéixer el seu treball mitjançant la conferència del premi, instituït en memòria del prestigiós metge i professor Roger Nordmann, fundador de l’ESBRA. El premi es dirigeix a joves científics europeus menors de 35 anys que es distingisquen per la seua significativa contribució a la recerca biomèdica sobre alcoholisme.

D’altra banda, aquest divendres dia 20, Lucía Hipólito rebrà el Premi Trajectòria Investigadora en el Dolor de Fundolor (Fundació de la Comunitat Valenciana per a l’Estudi i Tractament del Dolor). El lliurament serà en el marc de la VII Jornada de Portes Obertes de la Comunitat Valenciana, amb el nom El dolor postoperatorio, que celebra l’entitat al saló d’actes del Consorci Hospital General Universitari de València.

Lucía Hipólito desenvolupa la seua activitat docent i investigadora al Departament de Farmàcia i Tecnologia Farmacèutica i Parasitologia de la Facultat de Farmàcia. En la seua línia de recerca de la Universitat de València s’estudia com diversos factors, principalment el dolor crònic, influeixen en els trastorns addictius. Aquest projecte es desenvolupa en col·laboració amb investigadors de la Washington University in St. Louis (EUA) i amb investigadors de la University of Cambridge (Regne Unit).

A més, en el seu grup de recerca, liderat per Ana Polache i Luis Granero, es treballa una altra línia vinculada als trastorns addictius, en la qual s’investiguen noves estratègies terapèutiques (nous medicaments) per al tractament de la recaiguda en l’alcoholisme.

La investigadora de la Universitat de València va desenvolupar el seu projecte postdoctoral a la Universitat de Columbia, on es va centrar en l’estudi del dolor crònic i l’addicció a opiacis, i ha realitzat estades predoctorals a la Universitat de Cambridge i també a la Universitat de Medicina de New Jersey.

Images: