University of Valencia logo Logo Scientific Culture and Innovation Unit - Chair for Scientific Dissemination Logo del portal

L'astrònoma Amelia Ortiz presenta el seu llibre AstronautA. Pioneres de l’exploració espacial al Museu de les Ciències

  • Scientific Culture and Innovation Unit
  • February 8th, 2023
Amelia Ortiz

L’astrònoma Amelia Ortiz, divulgadora en l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València, farà una conferència i presentarà el seu llibre AstronautA. Pioneres de l’exploració espacial aquest dijous 9 de febrer, a les 19 hores, en l’Auditori Santiago Grisolía del Museu de les Ciències de València. L’acte està organitzat amb motiu de la celebració del dia 11 de febrer com a Dia Internacional de la Dona i la Xiqueta en la Ciència.

“Aquest llibre conté les esperances i els anhels de les pioneres, que, amb perseverança i tossudesa, es varen negar a acceptar que l’orde social establert les deixara fora de l’exploració espacial, tal i com John Glenn va declarar en 1962 davant la comissió d’investigació del Congrés dels Estats Unitats que estudiava la possible discriminació de la NASA contra les dones del Mercury 13”, explica l’autora del llibre, el pròleg del qual és de l’astronauta Pedro Duque.

Amelia Ortiz Gil és doctora en Ciències Físiques. Després de dedicar diversos anys a la recerca en diversos camps de l’astronomia, actualment treballa en la divulgació d’aquesta ciència, treball que duu a terme en l’Observatori Astronòmic de la Universitat de València. Ha rebut el Premi Jaume I de Ciència i Investigació de l’Ajuntament d’Alberic en 2018 per la seua trajectòria professional i la seua brillant carrera acadèmica. La societat planetària Europlanet li atorgà el 2019 el premi Public Engagement per les seues contribucions al disseny de recursos accessibles per a comunicar l’astronomia a públics amb diverses capacitats, en particular a persones amb problemes de visió.

Images: