La revista CIRIEC-España. Revista de economía pública, social y cooperativa, amb seu a la Facultat d’Economia de la Universitat de València (UV), ha estat indexada per un dels rànquings mundials d’avaluació científica més prestigiosos, el Journal Citation Report (JCR) del Web of Science (WOS), fet que la situa entre les publicacions més rellevants. Enguany, la revista de l’associació científica Centre Internacional de Recerca i Informació sobre l’Economia Pública, Social i Cooperativa (CIRIEC) també ha renovat per sisena ocasió el segell de revista excel·lent de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECyT).
“L’èxit de JCR és com poner una pica en Flandes, que diuen en castellà. Primerament, perquè es publica en espanyol, i en segon lloc, perquè l’objecte d’estudi, l’economia social, és emergent i minoritari. Revela la consolidació d’aquesta disciplina com a objecte d’estudi científic i la implicació d’una comunitat científica compromesa i rigorosa en el seu treball”, explica l’editor de la revista, Rafael Chaves, catedràtic del Departament d’Economia Aplicada de la Universitat de València. “L’entrada en el JCR suposarà també donar més visibilitat científica a l’economia social”, completa l’investigador de la UV. La revista és quadrimestral, iberoamericana i va ser fundada el 1986.
El JCR avalua anualment les revistes científiques de totes les àrees de coneixement i elabora una classificació mundial de les de més qualitat en quatre quartils. Llevat d’excepcions, aquestes revistes han estat hegemònicament nord-americanes, del Regne Unit i d’Alemanya,i publicades en anglès (són escasses en altres llengües). Recentment s’hi va incorporar Annals of publicandcooperativeeconomics, la revista de CIRIEC-International, i aquest any la de CIRIEC-Espanya, i també REVESCO. Revista de estudioscooperativos. Aquestes dues darreres, juntament amb Retos, lideren ara el panorama mundial de les revistes d’economia publicades en espanyol.
L’àmbit de CIRIEC-España. Revista de economía pública, social y cooperativa són les organitzacions, les empreses i les entitats publiques i privades orientades a l’interès general o social, més concretament l’economia social. Aquesta integra, principalment, les cooperatives amb les seues diferents famílies, les societats laborals, les mutualitats, les empreses socials, les fundacions i les associacions. La publicació també tracta l’economia pública, tot prioritzant les polítiques sociolaborals, de cohesió social, de desenvolupament territorial, de transició ecològica i d’assoliment dels objectius de desenvolupament sostenible (ODS).
Aquest reconeixement científic internacional corrobora la trajectòria de qualitat obtinguda en altres rànquings internacionals i nacionals. Respecte a la segona base de dades de més prestigi acadèmic, SCOPUS, d’Elsevier, el rànquing de SJR-Scimago situa la revista en un Q2 tant en economia com en sociologia. En l’índex de citacions propi de SCOPUS, el CiteScore, obté un valor de 2,5, i s’hi posiciona també en Q2 en economia i sociologia.
Peus de foto annexos:
- Consell de redacció de la revista “CIRIEC-España. Revista de economía pública, social y cooperativa”.
- Adoración Mozas, subdirectora de la revista, José Luis Monzón, director i professor honorari de la UV, i Rafael Chaves, editor i catedràtic d’Economia Aplicada (UV).
Images: