University of Valencia logo Logo Scientific Culture and Innovation Unit - Chair for Scientific Dissemination Logo del portal

La Universitat signa un conveni amb la fundació promotora de l’International Mentoring Programme

  • July 20th, 2015
Image de la noticia

La Universitat de València ha signat un conveni marc de col•laboració amb la fundació nord-americana promotora de l’International Mentoring Programme a fi de promoure activitats vinculades amb l’educació superior i el desenvolupament de la carrera científica.

Les modalitats de col·laboració amb el Programa Internacional d’Assessorament Europa-EUA -International Mentorship Foundation for the Advancement of the Higher Education (Imfahe)-, amb seu a Massachusetts, podran ser de cooperació tant en projectes d’assessorament, formació acadèmica i professional i divulgació científica, com en esdeveniments que promoguen la interacció i la sinèrgia entre professionals amb experiència internacional. Mentre que també es preveu la participació en projectes conjunts d’àmbit estatal, tant d’Espanya com dels EUA, i internacionals.

El rector de la Universitat de València, Esteban Morcillo, exposa que aquest conveni “obri una interessant i enriquidora vessant perquè els alumnes de diversos graus com ara de Farmàcia, Filologia, Traducció i Comunicació, Ciències Químiques, Medicina i Odontologia o Ciències Biològiques, puguen tindre la tutela de mentors internacionals que els assessoren en el desenvolupament de la seua activitat tant formativa com orientada a la recerca”.

Per la seua banda, el vicerector d’Internacionalització i Cooperació, Guillermo Palao, recorda que aquesta activitat està destinada a alumnat d’últims cursos de grau i tercer cicle perquè “volem afavorir els contactes en l’àmbit de la recerca entre diverses universitats i, en especial, l’assessorament amb centres de referència internacional de l’entorn de Boston”.

El Programa Internacional d’Assessorament Europa-EUA, té la missió d’esdevenir “una força directora de l’assessorament internacional d’estudiants de graus superiors, tot col•laborant amb l’educació i la formació integral dels joves i creant una xarxa que els facilite l’accés a professionals de reconeguda experiència internacional que treballen en centres líders en educació i investigació”. I així, “promoure l’excel·lència i facilitar-ne la mobilitat i la trobada d’ocupació en l’àmbit tant nacional com internacional”, apunta la presidenta de la fundació, Zafira Castaño.

Fruit d’aquesta col•laboració, el pròxim dilluns 27 de juliol, la Facultat de Medicina i Odontologia acollirà la primera de les tres jornades anuals que tindran lloc al voltant de l’IMP, amb el títol ‘Lliçons apreses des dels EUA: assessorament i tutela dels joves estudiants i investigadors espanyols’. Aquestes trobades tenen, a més, el finançament del Banco Santander i de la Fundació Espanyola per a la Ciència i la Tecnologia (FECYT) del Ministeri d’Economia i Competitivitat.